Akyazı'ya petrol müjdesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2009 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'ne bağlı Kuzuluk Beldesi'nde termal enerji için yapılan sondaj sırasında petrol bulgularına rastlanılmasının ardından bölgeden ikinci kez alınan numunelerde de ham petrol tespit edildi.

Bir İngiliz firmasının burada petrol aramak için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Akyazı Belediyesi ve Özel İdare işbirliğiyle geçen yıl Kasım ayınca termal enerji için açılan sondaj kuyusuyndan alınan numunelerde, İller Bankası'nın yaptırdığı laboratuvar analizlerinde ham petrol bulgusuna rastlanmıştı. Bu bulgu Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na bildirilmiş, sondaj bölgesine gelen TPAO heyeti de incelemelerde bulunmuştu. Yapılan bu incelemelerde de bu maddenin petrole benzediği belirtilirken, TPAO heyetinin 2 hafta önce ikinci aldığı numelerin incelenmesinin ardından da çıkan maddenin petrol olduğu kesinleşti.

İlk analizlerin ardından bölgede 30 Kasım tarihinde Albatros Enerji Ticaret Limited Şirketi ile Geopet Jeolojik Jeoteknik Etüdler Maden Petrol Arama Limited şirketi, arama izni için başvururken, son olarak da bir İngiliz petrol şirketinin de bölgenin kuzeyinde petrol aramak için başvuru yaptığı belirlendi.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, bölgede petrol bulunduğuna dair raporların sevindirici olduğunu belirterek, ?Raporlar elimize geçmedi. Ancak telefonla verilen bilgilere göre burada petrol olduğu kesinleşti. Önümüzdeki günlerde petrol rezervinin tam kaynağını öğrenmek için bir çalışma yapacaklar. Belediye olarak da TPAO'dan raporları istedik? dedi.

Başkan Yazıcı, bölgede iki firmanın dışında İngilizler'in de petrol aramak için başvuruda bulunduklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber