Yolsuzluk, Türkiye'nin 2. sorunu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2010 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Demokratik Eğitimciler Sendikası'nın (DES) yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'nin en önemli ikinci sorununun ''yolsuzluk'' olduğu belirtildi.

1049 kişi üzerinden yapılan araştırmaya göre, ''yolsuzluk'' yüzde 79'la Türkiye'nin en önemli ikinci sorunu.

Araştırmaya katılanların yüzde 44'ü yolsuzluğun vergi düzenini, yüzde 56'sı sosyal ve ahlaki yapıyı, yüzde 61'i de hukuk ve asayiş düzenini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Vatandaşın yüzde 81'ine göre yolsuzlukların yaygınlaşması, serbest pazar ekonomisinin Türkiye'ye hakim olmasıyla başladı. Araştırmada soru yöneltilenlerin yüzde 49'u Türkiye'de zengin olmak için yolsuzluk yapılması gerektiğini, yüzde 72'si de yolsuzlukların belediyelerde gerçekleştiğini düşünüyor.

Araştırma sonucuna göre yolsuzluğun; Türkiye'de bürokrasiyi ve siyaseti çürüttüğü yüzde 90, enflasyonu körüklediği yüzde 39, ekonomiye zarar verdiği yüzde 45, haksız rekabet yarattığı yüzde 77 oranında ifade ediliyor.

Bu arada açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir ''Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Kurulu'' kurulması ve 3 ayda bir toplanması gibi çeşitli önerilerin de yer aldığı bir raporu da içeren araştırmanın, siyasi partilerle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderileceği de ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber