ÖSYM'nin kozmik odalarına koruma

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Eylül 2010 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'nin yeni başkanı Demir yapılandırma çalışmalarına hız verdi. YÖK'te de ayrı bir hazırlık sürüyor. Kurumun kozmik odalarında dinlemeye, kayıtsız girişe karşı teknolojik yatırım yapılacak

Öncekİ gün ÖSYM Başkanlığı koltuğuna oturan Prof. Dr. Ali Demir, kurum içerisinden ve kurum dışından eğitim teknolojileri alanında uzman isimlerden brifing almaya başladı. ÖSYM bu yıl sonuna kadar KPSS eğitim bilimleri de dahil 13 sınav yapacak.


YÖK de ÖSYM'nin yapılandırılmasına ilişkin çalışmalara başladı. Önceki gün YÖK Genel Kurulu'nda ÖSYM ele alınırken Mevzuat Komisyonu'nun çalışmalarını hızlandırmasına karar verildi. YÖK ilk iş olarak daha önce MEB'e sunduğu ÖSYM'nin yeniden yapılandırılmas taslağını geri çekecek. Yeniledikten sonra tekrar sunacak. Yeni yasa ile ÖSYM'ye özerk bir bütçe sağlanacak. Yine YÖK'e bağlı olacak ÖSYM, daha bütçesi ve özerk hale getirilerek daha da güçlendirilecek. ÖSYM kendi yatırımlarını kendisi yapabilecek. ÖSYM personelinin özlük hakları da güçlendirilecek. ÖSYM'nin 152 sınav merkezi yöneticiliği de güçlendirilecek.


Kurumun kullandığı bilgisayar sistemleri, güvenlik sistemleri, fiziksel yapılar da incelemeye alındı. Bu kapsamda yurtdışındaki güvenlik sistemleri ve bilgi sistemleri de incelemeye alındı. ÖSYM'nin kozmik odalarının da güvenliğinin daha da artırılacağı ve bu odaların her türlü dinlemeye, kayıtsız girişe ve güvenlik açığına karşı güçlendirileceği kaydedildi.


Z. Kıvanç EL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber