Muş'ta arka arkaya 5 deprem: Okullar tatil edildi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2011 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Muş'un Bulanık ilçesinde, saat 08.36'da meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından, en büyüğü 4,5 olan 5 deprem aktivitesi daha kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, merkez üssü Muş'un Bulanık ilçesi olan saat 08.36'daki 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 09.47'de 2,8, 10.14'te 3,7, 11.08'de 4,4, 11.11'de 4,5 ve saat 11.16'da 4,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi.


OKULLAR TATİL EDİLDİ

Muş Valisi Ali Çınar, Bulanık ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle okulların bir günlüğüne tatil edildiğini söyledi.

Vali Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sabah meydana gelen ve merkez üssü Bulanık ilçesi olduğu belirlenen 4,1 büyüklüğündeki sarsıntı nedeniyle vatandaşların tedirgin olduğunu ifade etti.

İlk belirlemelere göre, henüz olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını bildiren Çınar, ''Şu ana kadar bize can ve mal kaybı olduğuna dair bilgi ulaşmadı. Bugün için ilçede çocuklarımızın tedirgin olması nedeniyle okulları tatil ettik. Kandilli Rasathanesi'nden bize gelecek rapora göre hareket edeceğiz. Gerektirdiği takdirde kamu kurum ve kuruluşlarını da tatil edebiliriz'' dedi.

Vatandaşların deprem nedeniyle tedirgin olmamasını isteyen Çınar, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile sürekli iletişim halinde olduklarını vurguladı. Vali Çınar, depremlerin Malazgirt'te de hissedildiğini ancak okulların tatil edilmesine gerek duyulmadığını kaydetti.

Bulanık İlçe Kaymakamı Ferit Görükmez de Örenkent köyünde 4, Eğrice köyünde ise bir evin yıkıldığı bilgisi aldıklarını, söz konusu köylere inceleme yapılması için ekip gönderdiklerini söyledi.

Bu arada Bulanık ilçesinde, deprem nedeniyle vatandaşların evlerine giremedikleri, bazı esnafın ise iş yerlerini açmadığı gözlendi.


- Muş'ta 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 08.36'da meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Muş'un Bulanık ilçesi olarak tespit edildi.

İlk belirlemelere göre sarsıntılar nedeniyle can kaybı yaşanmazken, halk büyük panik yaşadı. Bulanık ve Muş'ta okullar bir gün tatil edildi.

MUŞ'TAKİ DEPREMDE CAN KAYBI YOK

Muş'un Bulanık ilçesi Kaymakamı Ferit Görükmez, merkez üssü Bulanık olan 4,1 büyüklüğündeki depremde can ya da mal kaybı yaşanmadığını bildirdi.

Görükmez, 08.36'da meydana gelen depremin ardından bölgede incelemelere başladıklarını söyledi.

Şu ana kadar kendilerine intikal eden olumsuz bir durumun olmadığını ifade eden Görükmez, ''ilk tespitlerimize göre depremde can ya da mal kaybı olmadı. Çalışmalarımız devam ediyor'' diye konuştu.

Kaymakam Görükmez, depremin paniğe neden olduğunu ancak daha sonra hayatın normale döndüğünü ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber