Antalya-Mersin arasını 5 saate düşürecek kara yolu bu yıl bitecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2011 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya ile Mersin arasındaki ulaşım süresini 10 saatten 5 saate indirecek olan Alanya ile Gazipaşa arasındaki 14 kilometrelik kısmın bu yıl içinde biteceği bildirildi.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, yaptığı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı'nın başlattığı Akdeniz Sahil Yolu şeridi kapsamında yapılan yolda incelemelerde bulundu.

25 milyon liraya mal olan yolun Ulaştırma Bakanlığı'nın acil eylem planı içinde olduğunu belirten Kaymakam Doğan, Bakan Binali Yıldırım'ın da yolu çok önemsediğini kaydetti.

Doğan, "Tabiri caizse dağları peynir gibi dilimlenerek kaymak gibi duble yollar yapılıyor. 14 kilometrelik Yeşilöz ile Kahyalar arasındaki yolu Enka İnşaat yapıyor. Çalışmalar çok güzel devam ediyor. İnşallah bu yıl bitecek. Bu yol bitince Antalya ile Mersin arası çok mükemmel bir kara yolu olacak. Akdeniz sahil yolu çok önemli ve gerekli bir yol. Alanya - Gazipaşa arasındaki eski yol, nitelik ve yoğunluk olarak ihtiyacı karşılamıyor. Bu nedenle Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sayın Ulaştırma Bakanımız Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğü ve tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu yol ve havaalanı ile birlikte Alanya'nın da ulaşım konusunda hiçbir problemi kalmayacak." diye konuştu.

Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü Şube Şefi Süleyman Ateş, Gazipaşa - Alanya arasının 44 kilometre olduğunu hatırlatarak çalışmaların 14 kilometrelik bölümde sürdüğünü söyledi.

Çalışmaları ile ilgili teknik bilgi veren Ateş, yolun genişliğinin 26 metre olduğunu söyledi. Şu anda Anamur'da da aynı şekilde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Ateş, köprüsüyle ve alt geçitleriyle çok güzel bir yol güzergâhı çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber