Seçim istifaları nedeniyle, Devlet emanette...

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Mart 2011 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçim istifaları nedeniyle devlette kritik koltuklar boş kaldı. 150'yi aşkın üst düzey bürokrat, aday adayı olunca kamuda 'vekalet' dönemi başladı

Hakkı KURBAN / ANKARA

Bürokrasİdekİ istifa furyası kritik koltukları boşaltırken, devlette de 'vekalet' devri başladı. Hem milletvekilliği hem de bürokrasi için kulisler hareketlendi. Kamuoyuna yansıyan istifalara göre, çoğunluğu üst düzey olmak üzere 150'yi aşkın bürokrat görevinden ayrıldı.

- Milletvekilliği için 150'yi aşkın bürokrat görevinden ayrıldı. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ve Sanayi Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa görevlerini bırakan üç müsteşar oldu. Bu görevler, bir süre vekaleten yürüyecek.

150 BÜROKRAT AYRILDI

- Aralarında Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli'nin de olduğu 9 müsteşar yardımcısı görevinden ayrıldı. İdari açıdan önem taşıyan bu koltukların sorumluluğu bir süre vekillerde olacak.

- Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Et ve Balık Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Haydar Koçaker'in de aralarında bulunduğu 18 genel müdür ile 20 genel müdür yardımcısı da görevi bıraktı.

- Ayrıca, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, 19 vali ve vali yardımcısı, üç rektör de istifacılar arasında yer aldı. Daire başkanları, il müdürleri ve şube müdürleri de göz önüne alındığında bürokrasideki seçim depreminin boyutu daha da net ortaya çıktı.

KULİS YARIŞI BAŞLADI

Bürokratların milletvekili adaylığı gibi, kamuda boşalan koltuklar için de kulis yarışı başladı. Hükümet arzu ederse bir süre vekaleten doldurulması beklenen koltuklara asaleten de atama yapabilecek. Ancak, seçim için istifa edenlerin dilekçeyle geri dönme ihtimali bulunuyor. DİSK, Kamu-Sen ve Hak-İş Konfederasyonlarında ise Genel Kurul toplanarak seçim yapılması bekleniyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber