Bahçeli: TSK içinde kim darbeciyse ordudan atılmalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2011 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde darbe yanlılarının ordudan atılmasını istedi.

Ordunun yıpratılmaması için hükümetin daha duyarlı olması gerektiğini söyleyen Bahçeli, "TSK içinde kim darbeciyse, kim ihtilal yanlısıysa, kim ara rejimden yanaysa ayıkla temizle, ordudan at." dedi. Ancak Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Engin Alan'a desteğini sürdürdü. Ergenekon davasının hızlandırılmasını talep ederek, böylece terörle mücadele edenlerin darbeci olarak gösterilemeyeceğini savundu. Bahçeli, "Kahraman bir subayı (Alan'ı) darbeciler sınıfına alıp PKK'nın yapamadığını, alamadığı intikamı sen Adalet ve Kalkınma Partisi olarak alamazsın. Söylediklerim yalansa mahkemeyi hızlandır." diye konuştu.

İzmir'in Bergama ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda partililere seslenen Bahçeli, AK Parti'ye seçimden sonra gündeme gelecek yeni anayasanın içeriğini açıklaması çağrısında bulundu. Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: "2011 seçimleri sonrası yapacağım anayasa değişiklikleri şunlar şunlar olacaktır.' diyerek, millete taahhütte bulun. Bunu millet araştırsın. Bu anayasa kendisinin daha iyi yaşaması, daha güçlü bir devlet olmas açısından ortaya konan güzel tedbirler midir? Yoksa okyanus ötesi pazarlıklarla, AB ile göz kırpmalarla, İmralı canisiyle gizli görüşme ve müzakerelerle anayasamıza yerleştirerek, Türkiye'nin bölünmesine zemin hazırlayan bir ihanet belgesi mi olacaktır? Millet, bunu bilsin ve karar versin."

MHP lideri, Başbakan Erdo-ğan'ın, geçmiş dönemlerde yapılan yatırımları küçümsediğini ve yok saydığını da iddia etti. Bunun 'kendini beğenmişlik' olduğunu savunarak, "Böyle bir zatın üçüncü defa başbakan olması veya dilinin altında yatan cumhurbaşkanlığına heves etmesi, kendisi için çok hayırlı olmaz. Bugüne kadar olan üslubunu daha saldırgan ve kin haline dönüştürür. Kendisine yandaşları tarafından söylenenlere inanmaya başlar." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber