İlk kez bir Rektör, mobbingden ceza aldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Nisan 2011 16:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bilindiği üzere Uşak Üniversitesi 2010 yılında YÖK Denetleme Kurulu tarafından iki kez denetlenmişti. Bu denetleme neticesinde Rektör Adnan Şişman'ın mobing (Psikolojik Taciz ve ayrımcı davranma) suçundan disiplin cezası aldığı söylentileri vardı.

Rektör Adnan Şişman hakkında Yükseköğretim Denetleme Kurulu tarafından yapılan soruşturma sonucunda subut bulunan suçlarından dolayı Disiplin Yönetmeliğinin 9/i maddesi uyarınca (GÖREVİN YERİNE GETİRİLMESİNDE DİL, IRK, CİNSİYET, SİYASİ DÜŞÜNCE, FELSEFİ İNANÇ, DİN VE MEZHEP AYIRIMI YAPMAK, KİŞİLERİN YARAR VEYA ZARARINI HEDEF TUTAN DAVRANIŞLARDA BULUNMAK) "1 YIL SÜRE İLE KADEME İLERLEMESININ DURDURULMASI CEZASI" ile cezalandırılması teklif edilmiş sonucunda da Yönetmeliğin 5.maddesi kapsamında değerlendirilerek, "UYARMA CEZASI" ile cezalandınlmıştır. Rektör Adnan Şişman hakkında çok sayıda subut bulan iddialara ilişkin olarak yıllık ceza verme yetkisinin zamanaşımına uğradığı, bu nedenle yapılacak işlem bulunmadığı kararı alındığı yine çok sayıda suçlar hakkında suçların sabit olmasına rağmen5525 Sayılı Memurlar İle Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanun kapsamında ise cezalandırma işlemi yapılmadığı belirtilmektedir.

SORUŞTURMADA REKTÖR ADNAN ŞİŞMAN HAKKINDA SABİT BULUNAN SUÇLAR;

1- Bir Öğretim Üyesinin sicil raporlarını husumetle bozduğundan görevini kötüye kullanmak,

2- ÖSYM İl Sınav Merkezi Yöneticisi ve Açıköğretim Fakültesi İl Koordinatörü olarak ayrımcı uygulamalarla gerek üniversite sınavlarında gerek açık öğretim sınavlarında mobbing uyguladığı akademisyene görev vermemek,

3- Bir akademisyene amansız bir mobbing süreci uygulamak ve tecrit etmeye çalışmak,

4- Psikolojik baskı uyguladığı akademisyenle ilişki kuranları sindirdiği,

5- Bir Şube Müdürüne mobbing uygulamak ve üniversiteye girmesini engellemek,

Rektör Adnan Şişman'ın aldığı ceza karşısında idari yargıya gidip gitmediği ise bilinmemektedir.

TCK 94. maddesi 1.fıkrasında ?Bir kişiye karşı insan onuruyla bağdaşmayan ve bedensel veya ruhsal yönden acı çekmesine, algılama veya irade yeteneğinin etkilenmesine, aşağılanmasına yol açacak davranışları gerçekleştiren kamu görevlisi hakkında üç yıldan oniki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.? Hükmü yer almaktadır.

Mart ayı içerisinde YÖK tarafından Adnan Şişman ve kurmay heyetini içine alan çok sayıda idareciye YÖK tarafından ceza ve disiplin soruşturmaları açılmıştır. Seçimler nedeniyle ertelenen soruşturmalar kapsamında önümüzdeki ay içinde Adnan Şişman ve ekibinin, Uşak Üniversitesi Rektörlüğünde YÖK Denetleme Kurulu üyeleri tarafından ifadeye çağrılacağı belirtilmektedir.

İŞTE BELGE

www.usakhabermerkezi.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber