Bakan Kavaf'tan ortaöğretime 'sosyal' açılım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2011 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Kavaf, lisede gençlerin öğretim sürelerinin bir kısmını sosyal hizmetlere bağlı kurumlarda sorumluluk alarak, bir kısmını da hizmet sektöründe çalışarak geçirmeleriyle ilgili bir proje hazırlıyor.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ortaöğretime sosyal sorumluluk çerçevesinde yeni bir bakış açısı getirecek bir proje üzerinde çalışıyor.

Kavaf'ın projesiyle, lisedeki gençler öğrenim hayatları boyunca bulundukları 4 duvar arasından çıkarak, sosyal hayatla içiçe olabilme imkanı bulacaklar.

Buna göre, ortaöğretimdeki gençler, eğitim dönemlerinde 100 saat boyunca Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki çocuklarla, 50'şer saat engelli ve yaşlılarla zaman geçirecek. 50 saat koruma ve bakım altındaki kendilerinden küçük çocuklara ders çalıştırmakla yükümlü olacak gençler, ayrıca 50 saat de kasiyerlik, paspasçılık gibi hizmet sektörlerinde çalışacak.

Gençlere sosyal sorumluluk bilincinin küçük yaşlarda kazandırılmasının amaçlandığı projede, böylece öğrenim hayatına devam eden çocuklar, hem koruma ve bakım altındaki çocuklara okullarına devam etmeleri konusunda örnek olacak, hem de yeni dünyalar görerek sosyal hizmetlerin önemini anlayacak.

Üniversite yaşamı öncesinde gençlerin önemli bir deneyim yaşamasına imkan tanıyan, hatta seçeceği mesleği belirleme noktasında da önemli katkıları olması beklenen projede Kavaf, gençlerin sunacakları hizmetlerin puana tabi tutulmasını planlıyor. Bakan Kavaf, buradan alınacak puanın da üniversiteye girişte yapılan sınav sonucuna eklenmesi konusunda çalışıyor.

Devlet Bakanı Kavaf, projesinin hayata geçmesi halinde genç yaşta sorumluluk almayı öğrenen çocukların ileriki yaşlarda hem koruma ve bakım altındaki çocuklara hem de engelli ve yaşlılara karşı daha duyarlı olacağını, hizmet sektöründe çalışarak da gençlerin emeği küçümsememesini öğrenmelerini öngörüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber