ÖSYM'den sınav görevleriyle ilgili açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Temmuz 2011 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Talat YAVUZ yapmış olduğu basın açıklamasında :

? Sınavda görev almak için başvuru yaparken, görev yeri tercihlerini belirtirken ve görev belgelerini indirirken yaşanılan bir sürü zahmeti de unuttular. Kendi okullarında sınav olmasına rağmen başka uzak okullara, hatta başka ilçelere gittiler. Sanki kopya işlemlerine öğretmenler aracı olmuştu!

Son yapılan sınavda bir sürü organizasyon bozukluğu yaşandı. Bazı okullarda saat yoktu. Saat getirmek hem öğrencilere hem de öğretmenlere yasaktı.

Bir binada sadece bir yedek gözetmen belirlenmişti. Bazı okullarda Bina Yöneticisi tek kişiydi ve yardımcısı yoktu.

Bazı salonlarda başkan gelmemişti ve sadece gözetmen sınavı uygulamıştı.

Bazı salonlarda Salon Başkanı İlköğretim okulu sınıf öğretmeni, gözetmen liseden branş öğretmeniydi.

Önceki yıllarda sınav ücreti çıkışta veriliyordu, şimdi ise hesaba yatacaktı. Bugün için hala hesaba da yatmamıştı.?

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Talat YAVUZ basın açıklamasında yukarıda belirtilen eksiklikleri dile getirmişti.

Konu ile ilgili ÖSYM den yapılan açıklamada ise:

Merkezimizce gerçekleştirilen sınavlarda görev alacak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenlerin belirlenmesinde, kişilerin Görevli İşlemleri Sistemi (http://gis.osym.gov.tr) üzerinden belirledikleri bina tercihleri, unvanları, puanlan ve hizmet süreleri dikkate alınmaktadır.

Geçmiş yıllarda yapılan sınavlarda görev alanlara yapılacak ödemeler ilgili sınava ilişkin olarak yapılan ihale kapsamında yüklenici firmaca gerçekleştirilmiştir. 2011 yılından itibaren ise sınavlarda görev alacak personele yapılacak ödemeler Bütçe Kanununa ekli K Cetvelinde belirtilmiş olup 5018 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

Sınav görevlilerine, görev yaptıkları okullarda sınav görevi verilmemesi kuralı, Ekim 2010 tarihinde yürürlüğe konulan sınav güvenliğine yönelik tedbirler kapsamında gerçekleştirilen bir uygulamadır.

Sınav binalarında, sınav güvenliğinin sağlanabilmesi için bu amaca yönelik olarak alınan tedbirlerin, sadece sınava girecek adaylar değil, görevi gereği binada bulunan tüm şahıslar yönünden uygulanması zorunluluğu bulunmaktadır. Bu uygulama ile sınav güvenliğini sağlamanın yanı sıra sınav görevlilerinin de şaibe altında kalmaması da amaçlanmaktadır.

2011 yılından itibaren, sınav yapılacak binaların sınava hazırlanması, temizliği gibi iş ve işlemler sınavlara ilişkin olarak yapılan ihale kapsamında, yüklenici firma tarafından gerçekleştirilmekte olduğundan bu hizmetlerin yerine getirilmesinde kullanılacak hizmetli sayısı Merkezimizce belirlenmemektedir.

Sınav görevlilerine görev bildirimi kısa mesaj ile değil, görevli işlemleri sistemi üzerinden yapılmaktadır. Kısa mesaj sadece süre kısırının bulunduğu acil ve zorunlu durumlarda görevlilere kısa bilgi notlan iletmekte kullanılmaktadır.

Sınav salonlarında bulunması gereken saatlerin temini veya arızalanması durumunda değişimi, sınav ihalesi kapsamında yüklenici firmaca gerçekleştirilmekte olup sınav salonundaki eksik veya bozuk saatlerin tespiti yapılarak bunların tamamlanması sağlanmakta, Merkezimize ulaşan bu tür talepler de ilgili firmaya iletilmektedir.

Görev tercih tarihleri ile ilgili olarak Merkezimizce bir çalışma yürütülmekte ve bu çalışma ile sınavlar için tercih yapma süresinin her sınav için sınavdan kaç gün önce başlayıp biteceği konusunda bir standart oluşturulması amaçlanmaktadır.

Bilgilerinizi rica ederim.

Turay KAYA

Sınav Hizmetleri Daire Başkanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber