Kadın makam şoförleri geliyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Eylül 2011 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da AB destekli proje kapsamında 120 kadın B ve E sınıfı ehliyetli şoför olacak. Kadın şoförler otobüs, servis ve makam araçlarında görev alacak

Diyarbakır Merkez Bağlar Belediyesi, köyden kente göç etmiş genç kız ve kadınları meslek sahibi yapmak için Avrupa Birliği'nden aldığı maddi destekle "Değişim ve Gelişim İçin Kadınlar Meslek Ediniyor" projesini hayata geçirdi. Çoğunluğu ortaöğretim mezunu 18-29 yaş arası 120 kadın kursa alındı. Formasyon, diksiyon, iletişim, halkla ilişkiler eğitimleri verilen kadınlar sürücü kurslarına kaydedildi. Eğitimlerini tamamlayan kadınlar 1 ay içinde B ve E sınıfı ehliyetleriyle trafiğe çıkmaya hazırlanıyor. E sınıfı ehliyetlilerden 12'si Büyükşehir Belediyesi'nin halk otobüslerinde istihdam edilecek. Bazı sürücüler ise belediye başkanlarının makam şoförlüğü için önerilecek. Diğer sürücülerin de anaokulu ve kreşlerin servis araçlarında görevlendirilmeleri için çalışma başlatıldı.

'TRAFİK ÇOK ERKEKSİ'

E sınıfı ehliyet için ter döken Emine Budakbak, "Trafikte erkek meslektaşlarımızdan nezaket bekliyoruz" dedi. Fatma Denice ise şoförlüğün erkeklere özel bir meslek olmadığını kanıtlamak istediğini söyledi. Kentte ilk kez kadınların E sınıfı ehliyet aldığını söyleyen Proje Sorumlusu Elif Engil Şimşek "Diyarbakır trafiği çok erkeksi, ancak kadınların direksiyon başına geçmesiyle trafiğe nezaket ruhu getirecektir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber