Yarbay Öğreten'in intiharının ardından şok suçlamalar çıktı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Şubat 2012 07:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İSTANBUL'DA 1.Ordu Komutanlığı'ndaki ihalelere ilişkin yolsuzluk ihbarı yaptıktan sonra intihar ettiği açıklanan Yarbay Aşkın Öğreten'in, aralarında eski Genelkurmay Başkanları emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve Yaşar Büyükanıt'ında bulunduğu generallere yönelik 32 milyon TL'lik ruhsatsız lüks bina yapımının da yer aldığı ihaleleri ihbar ettiği iddia edildi.

Atama kararı mercek altında

Şüpheli intiharı soruşturulan Yarbay Aşkın Öğreten'in, ihbar mektubundaki iddialar ve bu ihbarın ardından Sayıştay denetlemesi döneminde 1. Ordu Fenerbahçe Orduevi'ndeki görevinden 66. Zırhlı Tugay'a tayin edilmesinin mercek altına alındığı öğrenildi. Askeri savcılığa gönderilen ihbar mektubunda, 2004'ten bu yana 1. Ordu bünyesinde görev yapan İstanbul İnşaat Emlak Bölge Başkanı Albay Ş.T ve 1. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral M.Y ile ilgili iddiaların yer aldığı kaydedildi.

Usulsüz ihaleleri tek tek sıralamış

Albay Ş.T'nin, Başbuğ ve Büyükanıt ile emekli orgeneraller için inşa ettirildiği iddia edilen 32 milyon TL'lik binada, Kuleli Askeri Lisesi resterosyonu, Fenerbahçe Personel Yatakhanesi tadilatı ihalelerinde, ve 1. Ordu bünyesindeki ihalelerde usulsüzlük yaptığı, kişisel çıkar karşılığı ihale verdiği anlatıldı. İhbarda ayrıca, 2006'dan itibaren 220 bin kamyon kum dökmeden yaklaşık 20 milyon lira rant sağlandığı, bundan 1.Ordu Komutanlığı yapan Y.A'nın da bilgisi olduğunun iddia edildiği öğrenildi.

KEMAL GÜMÜŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber