Mevlana Üniversitesi'nden iki yeni fakülte

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2012 15:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Konya'nın ilk vakıf üniversitesi Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında, hukuk ve işletme fakültelerini açarak öğrenci kabul edeceklerini açıkladı.

Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, 1 Nisan'da yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)'ndan çıkan öğrencilerin, bundan sonra Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'na hazırlanacaklarını hatırlatarak, öğrencilere en iyi eğitim-öğretim ortamını hazırlamak için çalıştıklarını söyledi.

Mevlana Üniversitesi'nin, henüz ikinci yılında çok genç bir üniversite olduğunu ancak Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydeden Prof. Adam, "Konya, Türkiye'de yüksek öğrenim görülebilecek en güzel şehirlerden biri. Ulaşım, barınma, ucuzluk, yüksek hayat standardı ve öğrencilere sunduğu imkanlarla Konya, yüksek öğrenime hazırlanan her öğrencinin tercih listesinin ilk sıralarında yer alacak bir şehir. Biz de üniversite olarak bu sene LYS'ye girecek öğrencilerimize yeni fakülteler ve bölümler sunmak için gayret ediyoruz. Bu gayretlerimiz neticesinde, kuruluş kanunumuzda yeralan hukuk ve işletme fakültelerimizi bu sene açıyoruz. Bu fakültelere bu sene ilk defa öğrenci kaydedeceğiz." şeklinde konuştu.

İki yıl önce, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında akademik hayata merhaba diyen Konya Mevlana Üniversitesi'nde halen Tıp, Mühendislik ve Eğitim fakülteleri ile Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu'nun değişik bölümlerinde 900'e yakın öğrenci yüksek öğrenim görüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber