Ayı saldırısına uğrayan çoban silah sesleri sayesinde ölümden döndü

Bilecik'te ayının saldırısına uğrayan 25 yaşındaki çoban, köpeğinin havlaması ve köyden gelen silah sesleri sayesinde ölümden kurtuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abadiye köyü yamaçlarında önceki gece hayvanlarını otlatan Adem Özdil, daha önce de defalarca meyve ağaçlarına zarar veren ayılardan biriyle karşılaştı. Ayı önce çoban köpeklerine saldırdı, ardından da kükreyip Adem Özdil'i parçalamak için harekete geçti. Yaşadığı dehşet dolu anları anlatan Adem Özdil, "Bana doğru gelmeye başladı, kaçamadım. İlk başta ayağa dikilip pençeleriyle bana vurmaya başladı. Yüz üstü yere düştüm. Ayağımı ısırıp sırtımı pençelemeye başladı. Ben bağırınca köpekler tekrar yanıma geldi. Köpeklerin bağırması üzerine de köyden silah sesleri duyuldu. Ben şoka girmiştim. Ayı silah seslerini duyunca korkup kaçtı. Sırtımdaki yelek darbeleri azalttı" dedi.

Yetkililere seslenen Özdil, "Türkiye'de insanların ayı kadar değeri yok mu? Ben ayıyı vursaydım suçlu olacaktım. Ölseydim bunun sorumlusu kim olacaktı?" ifadelerini kullandı.

Görgü tanığı Hüseyin Gümüş de (64) köpeklerin sesini duyunca oğluna ateş açmasını söylediğini kaydederek, "Bir hafta önce biz de karşılaşmıştık. Silahla ateş edince kaçtı. Bölgede son günlerde çok sık ayı görüyoruz. Meyve bahçelerine de iyice dadandılar" dedi.

Köy muhtarı Vechet Selahattin Cihangir ise, yetkililerden yardım beklediklerini, bütün ağaçların ayılar tarafından kırıldığını belirterek, "Çocuk ve kadınlar korkudan tarlaya gidemiyor. Ayılar otomobillerin önüne bile çıkıyor" diye konuştu.

Bir gece hastanede müşahede altında tutulup ayağına dikiş atılarak taburcu edilen Özdil, yeniden hayvanlarını otlatmaya çıkacağını ancak bu sefer tedbirli olacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber