'Suçlunun kimliğine sarı-kırmızı ve siyah işaret konulsun!'

Haber Giriş : 20 Ağustos 2005 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Renkli kimlikle suçluya damga

Düzce Emniyet Müdürü Saim işlek, Çağın Polisi Dergisi'ne yazdığı makalede suçluları damgalamayı önerdi, işlek, "Suçlunun kimliğine göre sarı, kırmızı ve siyah işaret konulsun. Hiç suça karışmayana yeşil kimlik verilsin. Suçlular normal kimlik taşımak için bir daha suç işlemez" dedi.

Suçluya damga!

Düzce Emniyet Müdürü İşlek, "Nüfus cüzdanlarına suç grubuna göre sarı, kırmızı ve siyah kareler konulsun" dedi. Müdür, suça karışmayanlara da yeşil kimlik önerdi.

Daha önce "Düzce'de ninjalar gibi, her an her yerden çıkabilecek sivil polis ekipleri oluşturacağız" demeciyle gündeme gelen Düzce Emniyet Müdürü Saim işlek, tartışılacak bir öneriye daha imza attı. îşlek, Çağın Polisi Dergisi'ne yazdığı makalede suç işleyenleri damgalamayı önerdi.

Dürüst olana destek

İşlek yazısında "Türkiye suçlular cenneti haline gelmeden önlem almalıyız" dedi. Suça karışmayan dürüst insanların desteklenmesi gerektiğini söyleyen
İşlek, ilginç önerilerini şöyle sıraladı:

Renkli kimlikler

"Grup grup olmak kaydıyla; çeşitli suçlara karışmış ve mahkemelerce mahkum olmuş kişilerin kimliklerinde, ilk suçta üç-beş yıl süre ile sarı, kırmızı, siyah gibi, suç grubuna göre renkli bölümler oluşturulsa; şahıs bu süre doluncaya kadar bu kimlikle sokakta dolaşmak durumunda kalsa; her gün kuzu postuna bürünen kurtluktan çıksa; sadece vatandaşlara, onun aslında kuzu olmayıp bir kurt olduğunu göstererek her gün garip vatandaşlarımızın çarpılmasına engel olunsa olmaz mı? Benzer suçu
ikinci kez işlemesi halinde bu renkli bölümün 10 yıl, üçüncü defa işlemesi halinde ömür boyu o renkli kimlikle dolaşmak zorunda kalması sağlanmalıdır, inanıyorum ki; ilk seferinde bile üç-beş yıl bu kimlikle dolaşan kişi, canından usanıp, bundan sonra sade kimlik taşıyanlar safına geçmek için çok çaba sarfedecektir.

'Suçsuzlara yeşil kimlik'

Saim işlek yazısında, erkeklerin mavi, kadınların da pembe renkli nüfus cüzdanlarının kaldırılmasını ve yerine yeşli renkli tek renk kimlik verilmesini önerdi.

posta

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber