Kocaeli'de Bilgi Evleri'nden binlerce öğrenci yararlanıyor

Çocukları bilgiye ve öğrenmeye eğlenceli aktivitelerle çeken Bilgi Evleri, Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim alanında hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olarak dikkat çekiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 07:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yaz döneminde 11 bilgi evi de faaliyetteydi. 2 ayda bilgi yuvalarından yararlanan 30 bini aşkın öğrenci, okumanın, öğrenmenin keyif verici yönlerini keşfetti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun 'Çocukların sokağını şekillendiren' proje olarak tanımladığı ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren bilgi evleri, yaz döneminde de dur durak bilmedi. Kışın çocukların okuldan sonra ikinci eğitim yuvaları olan bilgi evleri yaz dönemiyle birlikte bu misyonu tek başına göğüsledi. 2 aylık sürede her gün açık olan bilgi evlerinden 30 bini aşkın öğrenci yararlandı.

En az bir spor, bir sanat dalında kendini gösteren, çok okuyan, oyundan da geri kalmayan, temiz interneti keşfeden çocuklar yetiştirmeyi hedefleyen bilgi evlerinde yaz dönemi de oldukça verimli geçti. Çocuklar, eğitimden kopmadan eğlenceli bir tatil geçirdi.

2 aylık yaz dönemi süresince İngilizce kulüpleri, satranç kulüplerinde beyin jimnastiği yapan çocuklar, masa tenisi, voleybol, basketbol gibi sportif aktivitelere katıldı. Salı ve Perşembe günleri saat 9.30 ile 10.30 arasında ise okuma günleri gerçekleştirildi.

Çocuklar ayrıca Ramazan ayına özel içerisinde anlamlı sözler ve resimlerin bulunduğu panolar da hazırladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 3 yıl içerisinde hizmete açtığı İzmit Akçakoca, Derince Mehmet Akif, Ertuğrul Gazi, Darıca Kazım Karabekir, Başiskele İbn-i Sina, Diliskelesi Sezai Karakoç ve Dilovası Mimar Sinan, İzmit Tavşantepe Kireçocaları, Serdar, Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa, Karamürsel Alp bilgi evlerinde geleceğin doktoru, mühendisi, öğretmenini yetiştiriyor. Bilgi evleri kışın 114 eğitmeniyle ilköğretimde okuyan 23 bin öğrenciye hizmet veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber