Memur-Sen, teklifini 5 katrilyon liraya düşürdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2005 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, toplu görüşmelerde daha önce sundukları 8.2 katrilyon liralık öneriyi revize ettiklerini ve 5 katrilyon liraya düşürdüklerini bildirdi. Aksu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın olaya el koymasını ve çözüm bulmasını istediklerini söyledi.

Ahmet Aksu, Memur-Sen'in Sıhhiye Köprüsü altıdaki toplu görüşme standında basın açıklaması yaptı.

Yeni önerilerini yazılı olarak sunacaklarını bildiren Ahmet Aksu, "Teklifimiz 5 katrilyon lira, ama bunun hesaplamasını Maliye Bakanlığı yetkilileriyle birlikte yapalım" dedi.

Yıllardır fedakarlığın memurlardan beklendiğini anlatan Ahmet Aksu, şunları kaydetti:

"Memurlar, aldığı maaşla giderlerini karşılayabilmek için cambaza döndü ama hep ipten düşüyor, visa kartlarına teslim oluyor. Hükümetin teklif ettiği rakam 3 katrilyon 169 trilyon lira, Yüksek Planlama Kurulu'nda bu rakam ise 3 katrilyon 270 trilyon lira. Daha kendi program ve planlarındakini bize teklif etmediler. Bu ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye benzer. Kayıtdışı ekonomi her yıl 21 milyar dolarlık bir kayba neden oluyor. Alın kayıt dışından, verin memura... Son 1 yılda akaryakıta yüzde 15 ile yüzde 40 arasında değişen oranlarda zam yapıldı, kiralar yüzde 50 oranında artırıldı. Sayın Başbakan'ın Pazartesi günü (yarın) olaya el koymasını ve çözüm bulmasını istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber