KOSGEB ve Halkbank girişimci eğitimlerine başladı

Halkbank'ın KOSGEB ile hayata geçirdiği ?Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' projesi Erzurum'dan başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki kurum, proje kapsamında Erzurumlu girişimci adaylarını yeni iş geliştirme, piyasa tahlili, finansal planlama gibi konularda 70 saatlik bir eğitime tabi tutacak. Eğitimi başarı ile tamamlayıp şirket açan girişimciler ise 30 bin liralık geri ödemesiz ve 70 bin liralık faizsiz geri ödemeli KOSGEB destek paketine başvurma hakkı elde edecek.

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, programın Türkiye'de girişimcilik kültürünün geliştirip yaygınlaştıracağını vurguladı.

Eğitimlerde kurumdan yöneticilerin deneyimlerini aktaracağını belirten Süleyman Aslan, şöyle devam etti:

?Türkiye'nin kalifiye ve dinamik insan kaynağı bulunuyor. Halkbank olarak bu potansiyeli değerlendirdiğimizde de ekonomik performansıyla dünyada göz dolduran Türkiye'nin daha da rekabetçi ve daha fazla katma değer ortaya koyan bir ekonomi olacağına kanaat getiriyoruz. Bu anlamda ülkemizde girişimcilerin sayısının artması için girişimci adaylarının cesaretlendirilmesinin ve ihtiyaç duydukları yönlendirme ve desteğin sunulmasının önemini biliyoruz. Doğu Anadolu coğrafyasının parlayan yıldızı Erzurum'la başladığımız bu yolculukta toplam 20 şehrimizde girişimcilere ulaşacağız.?

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ise yeni desteklerinde girişimciliğin ayrı bir program olarak yer aldığını dile getirdi. Mustafa Kaplan, ?Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'nin Türkiye'de girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, başarılı ve uzun ömürlü şirketlerin oluşmasını amaçladığını ifade etti. Eğitimler ile firmaların başarılarını artıracaklarını anlatan Kaplan şunları kaydetti:

?KOSGEB ile güçbirliği içinde muhtelif kurum ve kuruluşlar tarafından tertip edilen eğitimler toplam 70 saatlik eğitimler olup genel katılıma açık ve ücretsiz eğitimlerdir. Eğitimi başarıyla tamamlayan ve bir iş planı sunan girişimciler 30.000 TL'si geri ödemesiz; 70.000 TL'si de geri ödemeli olmak üzere toplam 100.000 TL olan Yeni Girişimci Desteği'nden yararlanabilecektir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber