Yeni dönemde eğitim kalite, eğitimciler saygı bekliyor

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, yeni eğitim yılı vesilesiyle yaptığı açıklamada, yeni dönemde eğitimin kalite, eğitimcilerin ise saygı beklediğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazılı açıklama yapan Şeker, eğitim sistemindeki değişiklikle beraber, okula kayıt yaşının geri çekilmesi ve lisenin zorunlu olmasından dolayı öğrenci sayısında kayda değer bir artış olduğunu vurguladı. Hükümetin bu yeni dönemi, eğitimde altyapıyı güçlendirme anlamında yatırım yılı ilan etmesi gerektiğini kaydeden Şeker, şunları ifade etti: "Devlet, özel sektörün imkânlarını eğitime kazandırmak için projeler geliştirmeli. Bu noktadan hareketle 2012-2013 eğitim-öğretim yılı derslik ihtiyacındaki artış sebebiyle sıkıntılı geçecektir fakat derslik açıkları ve kademeli eğitim sisteminin hayata geçirilmesindeki yönetim hataları kesinlikle yeni sistemi gölgelememelidir."

?ÖĞRETMENLERİMİZİ MAĞDUR ETMEYİZ?

Bursa'daki derslik sıkıntısından yıllardır yakındıklarına vurgu yapan Şeker, bu sıkıntının özel sektör kuruluşlarının da desteğiyle hızla giderilmesi gerektiğini ifade etti. 4+4+4 sitemiyle beraber Bursa'da 500' e yakın norm fazlası öğretmenin mağdur edilmemesi gerektiğini vurgulayan Şeker, ?Hakkıyla buralara atanan öğretmenlerin bu değişiklikten sonra uzak ilçelere gönderilmesi asla kabul edilemez. Öğretmenlerimizin bu konuda haklarını sonuna kadar savunarak mağduriyetlerinin önüne geçmeliyiz." dedi.

4+4+4 eğitim siteminin özü itibariyle çağdaş normlara en uygun sistem olduğunu ifade eden Şeker, şöyle devam etti: "Bu yeni eğitim şeklinin uygulamadaki aksaklıklara kurban gitmesini istemiyoruz. Bugün Bursa'da yeterli oranda derslik olmadığı için aynı binada ilkokul, ortaokul ve imam hatip okulu bir arada bulunmakta. Bu kademeli sistemde ayrışmanın yapılması için bakanlık bir an önce fiziki olarak okul ve derslik sayısını çözmelidir."

?EĞİTİMCİLER SAYGI BEKLİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni eğitim sistemini uygulayacak olan öğretmenlerde, değersizlik hissini güçlendiren bazı uygulamaları olduğuna dikkat çeken Şeker, "Söz ve yaklaşımları ile siyasileri inciten beyanatları, ülkenin geleceğini inşa etmesi gereken öğretmenler tarafından tehdit olarak algılanmıştır. Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere hükümet yetkilileri bu olumsuz algıyı giderecek adımlar atmalı ve öğretmenlerin morali tekrar düzeltilmelidir." diye belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber