Bolu'da yeni eğitim yılı başladı

Bolu'da yeni eğitim yılı törenle başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sakarya İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, okulların fiziki alt yapı açısından sorunu olmadığına dikkati çekerek şöyle konuştu: "İlin eğitim seviyesini daha da ileri seviyeye taşıdık. SBS'de ilk yüze ve ilk bine giren öğrenci sayısında ve OYP ortalamasında 12 puanlık bir artış sağladık. LYS' de ise ilk yüze ve ilk bine giren öğrenci sayısında yüzde 50 artış sağladık.'' dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da,Cumartesi-Pazar birlikte yaşayamayan 'yarış atı' gibi devamlı koşan bir nesil yetiştiğini belirterek şunları söyledi: " Netice olarak eğitim hayatını tamamladıktan sonra devletin bana iş vermesi gerektiği gibi yanlış bir algılama içinde kalan kendisinden emin olmayan, geleceğe bakamayan ve sıradan insanlar yetiştiren bir kurumduk. İnşallah bu değişecek."

Bolu Valisi İbrahim Özçimen ise "Gelecekteki güçlü, kalkınmış, mutlu bir Türkiye için geleceğimizin mimarları olarak çocuklarımızı, gençlerimizi çok iyi yetiştirmeliyiz. Bu yüzden en önemli hedefimiz eğitimde kaliteyi yakalamak olmalıdır." dedi.

Törenin ardından protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber