Bakan Çelik:Yeni öğretim yılı reformlarla başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2005 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya'da 2005-2006 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla tören düzenlendi. Linyit İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan Çelik, bakanlığının 2.5 yıldır "hummalı bir faaliyet" yürüttüğünü, okulların altyapısının güçlendirilmesinden, rehberlik sistemine ve ders müfredatının yenilenmesine kadar birçok çalışma yapıldığını, yenilik getirildiğini anlattı.

Çelik, bu eğitim-öğretim yılında ilköğretimin ilk 5 sınıfı için yenilenen ders müfredatının tüm okullarda okutulmaya başlanacağını, ilköğretim ikinci kademesindeki yeni müfredatın ise 2-3 yıla yayılarak uygulanacağını söyledi. Lise birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin de birçok yenilikle karşılaşacağını ifade eden Çelik, liselerde eğitim-öğretim süresinin 4 yıla çıkarıldığını anımsattı. Lise müfredatının da yenilendiğini belirten Çelik, öğrencilerin araştırma yapmasını sağlayacak, sosyal sorumluluk projelerine katılacak bir anlayışla düzenleme yapıldığını kaydetti.

Çelik, halkın desteğini de alarak 2.5 yılda 60 bin derslik yaptırıldığını, ancak daha kaliteli bir eğitim için 93 bin yeni derslik gerektiğini söyledi. İlköğretim öğrencilerine ders kitaplarının bu yıl da ücretsiz dağıtıldığını belirten Çelik, geçen yıllardan farklı olarak öğrencilere çalışma kitabı, öğretmenlere de kılavuz kitaplar verildiğini ifade etti. Çelik, öğrencilere çalışma kitapları dağıtılması nedeniyle ünite dergilerinden ders işlenmesinin yasaklandığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber