Hakkari'de 10 YİBO öğretime açılmadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2005 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2005 - 2006 eğitim - öğretim yılının başlamasına rağmen Hakkari'de güçlendirme çalışmaları süren 10 Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) ile 1 pansiyonlu ilköğretim okulu (PİYO) ve onarımı devam eden bir lisenin, eğitim ve öğretime açılmadığı belirtildi.

Yaklaşık 7 ay önce meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremden sonra güçlendirme çalışmaları devam eden 10 YİBO ile 1 PİYO'nun 22 Eylül tarihine yetiştirilmesi bekleniyor. Güçlendirme çalışmaları devam eden okullardaki idareci ve öğretmenler, örnek bir davranış sergileyerek okulların biran önce eğitim ve öğretime açılması için büyük çaba harcıyor. Sıva ve boya işlerinin yapıldığı okullarda başlatılan hummalı çalışmalara destek veren okul idareci ve öğretmenler, masa ve sıraları silerek düzeltiyor.

Depreme karşı güçlendirme çalışmalarının devam ettiği Çağdaş Yaşam Kız YİBO ile onarımı yapılan Hakkari Lisesi'ndeki idareci ve öğretmenler çalışmaların biran önce bitirilmesi için görevli işçilere yardım ediyor. Çağdaş Yaşam Kız YİBO Müdürü Bilal Gür, bayan öğretmen arkadaşlarıyla birlikte okullarda yapılan çalışmalarda masa ve sıraları düzeltip üzerlerindeki tozu alırken, Hakkari Lisesi Müdürü Mevlüt Yalçınyiğit ise elindeki fırçayla işçilerle birlikte okulda boya işleri yapıyor.

7 Temmuz tarihinde güçlendirme çalışmalarına başlanan Hakkari merkeze bağlı Çağdaş Yaşam Kız YİBO, Süleyman Demirel YİBO, Köprülü Mükerrem YİBO ile Akçalı YİBO ile Geçitli YİBO'nun yanı sıra Çukurca Şehit Bilal Soybilginç YİBO, Yüksekova YİBO, Yüksekova 75. Yıl YİBO ile Şemdinli Güzel Konak PİYO, Şemdinli Merkez YİBO ve Şemdinli Derecik Beldesi YİBO'ları ile onarımına yaklaşık 2 hafta önce başlanan Hakkari Lisesi'nde okuyan binlerce öğrencinin sürdürülen çalışmalarının bitirilmesiyle birlikte bir hafta sonra yeni eğitim ve öğretim sezonuna başlayacakları bildirildi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü A. Hekim Turgut, il ve ilçelerde toplam 10 YİBO ile 1 PİYO'da depreme karşı yapılan güçlendirme çalışmalarının halen sürdüğünü belirterek, okulların 6 Eylül tarihine kadar bitirilmesinin planlandığını belirtti. Turgut, "Güçlendirme çalışmaları yapılan okullarımızın 6 Eylül tarihine kadar bize teslim edilmesi lazım. Ancak yapılan çalışmalarda okullarımız bitme safhasına geldi. Bu nedenle 6 Eylül tarihinde bize teslim edilmesi gereken okullarımız daha erken bitirilmeye çalışılıyor. Okullarımız, biran önce bitirilerek, teslim edilmesi gereken tarihten önce eğitime açılacaktır. Okullarımız en geç 22 Eylül tarihide faaliyete geçecektir. Bunda kimsenin kuşkusu olmasın. Ayrıca onarım çalışmaları devam eden Hakkari Lisesi'nin de sadece dış cephesinin boyası kalmış. Bu okulumuzda YİBO'larımızla beraber eğitime açılacaktır. İl ve ilçelerimizde 257 okulumuz ise eğitime açılmıştır" dedi.

Sami Arslan isimli bir öğrenci de, onarım çalışmaları devam eden Hakkari Lisesi'nin halen eğitime açılmadığını belirterek, okullarının biran önce açılmasını istedi. Arslan, "Ben Hakkari Lisesi'nde okuyorum. Ancak okulumuzda yapılan onarım çalışmaları daha bitmedi. Bu nedenle biz de daha eğitim ve öğretime başlamadık. Okulumuzun biran önce bitirilerek eğitime açılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber