Bakan Eroğlu: 1 kuruş katı atık bedeli almıyoruz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Katı atık bedeli tamamen belediyenin topladığı ve belediyenin harcadığı bir konudur. Bakanlığa buradan 1 Kuruş para intikal etmemektedir" dedi.

Orman ve Su Bakanlığı tarafından düzenlenen Aydın İl Koordinasyon Toplantısı için Aydın'a gelen Bakan Veysel Eroğlu, 2013'te yapıacak yerel seçimlerde büyükşehir olacak olan Aydın'ın durumunu ve Aydın Belediyesi tarafından su abonelerinden her ay tahsil edilen 10 TL'lik katı atık bedelini değerlendirdi. Bakan Eroğlu, katı atık belenin bakanlık tarafından tahsil edildiği yönündeki beyanların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Aydın'ın 2013'de yapılacak yerel seçimlerde büyükşehir olacağını anımsatan Bakan Eroğlu, "Büyükşehrin nimetleri saymakla bitmez. Şuan kanun komisyondan geçti ve Tbmm Genel Kurulunda görüşülecek. İnşallah Aydın'da da Ak Parti belediyeciliğinin başarısını ve Ak Parti'nin yazacağı destanı görmemiz lazım. Ben Aydın'da belediyecilik anlamında bir şey göremiyorum. Zaten merkezi hükümetin yaptığı çalışmalar olmasa Aydın ne hale gelir onu sizde biliyorsunuz. Biz büyük destek veriyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki mahalli idareler seçiminde Aydın'ın makus tarihini değiştirelim. Sizlerden Aydın Büyükşehir Başkanlığını kazanmak için gece gündüz gayret bekliyorum" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN SÖZ ALDI

Ak Parti'den olmayan bir başkanın yapacağı hizmeti tek kanatlı kuşun uçmaya çalışmasına benzeten Eroğlu, mevcut Aydın Belediyesi'nin hizmetlerini yetersiz bularak yaptığı işleri Ankara'nın desteği ile yaptığını belirterek partililerden Aydın'da yerel seçimlerde iktidar olma sözü aldı. Bunun üzerine 'Adınız Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak geçiyor. Aday mısınız?' sorusuna "Böyle bir düşüncemiz yok. Zaten ben bakanım ve benim ikinci dönemim. Belki üçüncü dönem diye zannedenler olabilir. Ama partimizin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için düşündüğü son derece dinamik ve muhteşem Aydın'ı uçuracak adaylarımız var" dedi. Bakan Eroğlu, gazetecilerin "Siz düşünür müsünüz" sorusuna "Beni karıştırmayın. Öyle bir şey yok" ifadelerini kullandı.

"İSTEYEN BELEDİYE KATIK BEDELİNİ ALMAZ"

Bir partilinin Aydın Belediyesi'nin her ay su abonelerinden tahsil ettiği 10 TL'lik katı atık ücretinin Bakanlığı tarafından alındığı yönünde belediyeden açıklama yapıldığı hatırlatılan Bakan Eroğlu, şunları söyledi: "Aydın Belediyesi'nden 1 Kuruş katık bedeli almıyoruz. Sadece Aydın'dan değil hiçbir belediyeden almıyoruz. Bazı belediyeler bir teklifle bize geldi. 'Biz katı atıkları toplayamıyoruz. Dolayısıyla en azından bu konuda su ile birlikte katı atık ücreti de alınsın' diye bir teklif getirdiler. Bu tamamen belediyenin topladığı ve belediyenin harcadığı bir konudur. Bakanlığa buradan 1 Kuruş para intikal etmemektedir. Bu konu tamamen belediyenin yetkisinde. Yetki belediyede isterse talep eder istemezse almaya da bilir. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Aydın Belediyesi, belediyecilik yapamadığı için bütün içme suyu ishale hatları ve arıtma tesisleri ne gerekiyorsa sürekli bütün problemlerde merkezi hükümet olarak ve DSİ olarak biz çözüyoruz"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber