Osmanlı Türkçesi kursları büyük ilgi görüyor

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde açılan Osmanlı Türkçesi kursları, Kastamonu'da da büyük ilgi görüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde açılan Osmanlı Türkçesi kursları tamamen ücretsiz. Henüz lise okuyan öğrenciden emekliye, memurdan ev hanımına kadar her kesimden katılımcının bulunduğu kursu başarı ile bitirenler 3. modül seviyesine geçmeye hak kazanacak.

Osmanlı Türkçesi kursları imzalanan protokol çerçevesinde 3 yıl boyunca tamamen ücretsiz olarak verilmeye devam edecek. Kurs öğreticisi Muhammet Bostan, Osmanlıca'nın sanıldığı gibi zor bir yazı dili olmadığını, her şeyden önce gönül meselesi olduğunu ifade etti.

2. modül kursiyerlerinin ara sınavdaki başarılarının da sevindirici olduğunu kaydeden Bostan, Kastamonu'nun belleğini gelecek nesillere taşıyacak potansiyelin bu kursiyerlerde bulunduğuna dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber