Polis gündüz vakti hırsız oldu ihbar eden bile çıkmadı

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin gündüz vakti hırsız kılığında site ve apartmanlara girip bisiklet çalmasına rağmen hiç kimsenin ihbar etmemesi dikkat çekti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı bilinçlendirmek için ilginç bir projeye imza attı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinde görevli bir polis memuru hırsız kılığına girerek gündüz vakti, site ve apartmanlardan hırsızlık girişiminde bulundu. Elini kolunu sallayarak apartmanlara giren polis, cebindeki tornavida, pense ve el fenerine rağmen rahatlıkla dolaştı. Zillerle basıp apartmanlara giren polis, bahçede bulunan bisikleti çaldı. Arabaların kapılarını zorlayan hırsız kılığındaki polise hiç kimsenin tepki vermemesi ise dikkatlerden kaçmadı. Yaklaşık 20 siteyi dolaşan hırsız kılığındaki polisi bu süre zarfında yine polise ihbar eden kimsenin çıkmadığı kaydedildi.

HIRSIZ KILIINDAKİ POLİS EĞİTİCİ VİDEO OLDU

Hırsız kılığındaki polisin elini kolunu sallayarak apartmanlara girmesini kameraya çeken polis ekipleri bu görüntüleri eğitici video haline getirdi. Tekirdağ'da vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı bilinçlendirmek için çalışma başlatan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, bu görüntüyü site sakinlerine izletiyor.

Hazırladıkları video ile vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını kaydeden TDP Şube Müdürü Serkan Üstün, ?Güvenli Site Huzurlu Yaşam Projesi kapsamında Tekirdağ merkez genelinde sitelerimizin güvenlik konusunda ne durumda olduğunu tespit etmek üzere bir araştırma yaptık. Faal yaşamın olduğu 350'nin üzerinde site olduğu, bu sitelerden sadece 3 tanesinde özel güvenlik görevlisi ve güvenlik kamerası bulunduğu, 28 sitemizde de sadece güvenlik kamerası bulunduğu ancak bu sistemlerin büyük kısmının ya yetersiz olduğu ya da kullanılmadığı bilgisine ulaştık. Yaklaşık 35 bin insanımızın yaşadığı bu sitelerde zaman zaman hırsızlık gibi çeşitli güvenlik sorunları yaşandığı halde bu konuda yeterli duyarlılığın olmadığını gördük. Biz de vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için böyle bir çalışma yaptık. Bu görüntüleri site sakinlerine izletiyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber