İlahiyat fakültesine biyolog dekan

Haber Giriş : 29 Ekim 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Fikri Canoruç, 2 profesörün görev yaptığı İlahiyat Fakültesi Dekanlığı'na Fen Edebiyat Fakültesi'nden bir biyolog atadı.

Rektör Canoruç atamayı, ?Sadece idari bir değişiklik yaptık.? sözleriyle savundu. 1 Ocak 2004'te İlahiyat Fakültesi Dekanı Abdulbaki Turan'ın emekliye ayrılmasının ardından dekanlığa fakültede 2 profesör olmasına rağmen vekaleten Doç. Dr. Abdulkerim Ünalan atanmıştı. 20 ay görev yapan Ünalan'ın yerine üniversite yönetimi ilginç bir atama daha gerçekleştirdi. Biyolog Prof. Dr. Abdunnasır Yıldız, vekaleten dekanlığa getirilirken atama fakülte içerisinde huzursuzluğa yol açtı. İlahiyat profesörleri Hulusi Kılıç ile Muhammed Çelik, uygulamayı ahlaki bulmadı. 35 yıllık eğitimci Hulusi Kılıç, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: ?Atama kanuna uygun; ancak etik değil. Önceki dönemde de bir doçent dekan olarak atandı. Profesör olduğum halde doçent bize başkanlık etti.?

Üniversite yönetiminin yanlış yaptığını aktaran Kılıç, ?Bir doçentin bir profesöre başkanlık ettiği nerede görülmüş? İlk atamada İlahiyat Fakültesi'nde profesör olduğu halde doçent atandı. Ben bu konuyu sayın rektörle konuştum. Kendisine ?Sayın rektörüm, neden bir doçenti başıma başkan ettiniz?? diye sordum. Sayın rektör de bana ?Ben yanlış bir iş yaptığımın farkındayım.? diye karşılık verdi. Kılıç, ?Yasayı, kanunu, mevzuatı ilk olarak rektör bey deldi.? diye konuştu. Fen Edebiyat Fakültesi'nden bir profesörün İlahiyat Fakültesi'ne atanmasını saçmalık olarak nitelendiren Kılıç, ?İlahiyatta 2 profesör var. Şartları her şeyleri tamam. Ama siz gidip biyoloji bölümünden birini getirip dekan yapıyorsunuz. Bu insan ne derse girebilir ne de ilahiyat ile ilgili bir birikimi var.? ifadelerini kullandı. DÜ Rektörü Canoruç, konuyla ilgili detaylı açıklama yapmaktan kaçınıyor. Canoruç, atamayı ?İdarî bir değişiklik yaptık. Herhangi bir problem yok.? sözleriyle savunuyor.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı'na atanan Prof. Dr. Abdunnasır Yıldız mikrobiyoloji alanında uzman. Yıldız'ın Şapkalı mantar kültürü, mikrobiyal ekoloji ve taksonomi ile Endüstriyel Biyoteknoloji alanında çalışmaları bulunuyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber