Ali Demir'den okul müdürlerine YGS uyarısı

YGS'ye girecek öğrencilerin rahatsız olmaması için çeşitli önlemler alındı. ÖSYM Başkanı Ali Demir, okul müdürlerine kaloriferleri cuma gününden açık tutmaları ricasında bulundu.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 21 Mart 2013 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 milyona yakın adayın üniversiteye girişteki ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı 24 Mart Pazar günü tüm yurtta 167 sınav merkezinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılacak. 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'ne (ÖSYS) başvuran toplam 1 milyon 923 bin 33 adayın 1 milyon 851 bin 326'sı 2013-YGS'ye girmek için, 71 bin 707'i ise sınavsız geçiş hakkı için başvurdu.

SEYYAR SATICIYA BAĞIRMA YASAĞI

Üniversite adaylarınınsınavda rahatsız olmaması için tedbirler en üst seviyeye çıktı. Sınav gününden önce sınıfların ısıtılması gerektiğini belirten ÖSYM Başkanı Ali Demir, 'Okul ve sınav merkezlerimizin yöneticilerinden ricam, cuma gününden itibaren kaloriferleri açık tutsunlar' dedi. Ankara Valiliği de 23 Mart Cumartesi günü saat 18.00'den itibaren 24 Mart Pazar günü saat 13.00'e kadar olan süre içerisinde otoların klakson çalmalarının, bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve buna benzer her türlü çalışma yapılmasının' Ankara sınırları dahilinde yasaklandığı bildirildi.

5 din kültürü sorusu var

YGS'del ilk kez Sosyal Bilimler testinde adaylara Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden de 5 soru yöneltilecek. YGS'de ortak müfredata dayalı Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testleri yer alacak. Adaylar, güncel öğretim programlarından sorumlu olacak. Bu yıl YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisinden 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru yöneltilecek. Ortaöğretim kurumlarında din kültürü ve ahlak bilgisi dersini almak zorunda olmayan öğrencilere sınavda felsefe alanından 5 soru sorulacak.

Sınav kamera kaydına alınıyor

ÖSYM, sınav kurallarının ihlal edilmesini engellemek amacıyla başlattığı proje kapsamında ilk kez, 24 Mart'ta yapılacak YGS sınavında dijital saat görünümlü kameralar kullanacak. Sınav esnasında kayıt yapacak kameraların görüntüleri, sınavın ardından ÖSYM bünyesindeki komisyon tarafından izlenecek ve kuralları ihlal ettiği belirlenen adayın sınavı iptal edilecek. Adaylara dağıtılan soru kitapçıklarında 'Bulunduğunuz salon kamerayla izlenmektedir' uyarısı yer alacak.

Pazar sabahı nüfus müdürlükleri açık

ÖSYM, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında TC kimlik numarası, soğuk damga veya fotoğrafı bulunmayan adayların mağduriyet yaşamamaları için 24 Mart pazar günü saat 07.00-10.15 arası il veya ilçe nüfus müdürlüklerinin açık tutulacağını bildirdi. ÖSYS aday işlemleri sisteminden alınan belge dökümüyle ilgilinin ehliyet, pasaport, uluslararası aile cüzdanı ve memur kimlik kartı gibi belgelerden birisini ibraz etmesi halinde ibraz edilen belge fotokopisi sistemden alınan nüfus cüzdanı talep belgesine eklenerek dosyasında saklanacak. Adayın yanında, üzerinde TC kimlik numarası ile fotoğrafı bulunan ve resmi onay olan özel bir kimlik belgesinin ve 2 fotoğrafının olması işlemlerin daha kolay ve hızlı olmasını sağlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber