Polis 'su'da iddialı

Aktif büyüklüğü 1 milyar TL'ye ulaşan Polis Bakım ve Yardım Sandığı POLSAN'ın Sakarya'da 35 milyon TL'lik yatırımla kurduğu AOÇ Elmacık su tesisi bir yılda Türkiye'nin ilk 5 büyük su firmasından biri oldu.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 09 Mayıs 2013 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis 'su'da iddialı

Arap yatırımcılardan satınalma teklifleri alan AOÇ Elmacık, ozon gazı kullanmadan suyun yarısını Mısır'a ihraç etmeye hazırlanıyor.

Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) geçen yıl Sakarya Hendek'te 35 milyon liralık yatırımla kurduğu modern su tesisi Arap yatırımcıların ilgisini çekti. 4 milyar liralık ambalajlı su pazarına 'AOÇ Elmacık' markasıyla hızlı giriş yapan polisler, sularını şimdi Ortadoğu ülkelerine satmaya hazırlanıyor. Arap Baharı'nın en yoğun yaşandığı ülkelerden Mısır, Bahreyn ve Yemen'e su ihraç etmeye hazırlanan polisler Türkiye su pazarının en büyük beş oyuncusundan biri oldu. Geçen yıl Sakarya Hendek'te yıllık 450 milyon litrelik üretim tesisi kuran polisler, daha sonra süper marketler kanalıyla piyasaya girdi. 'Elmacık Su' markasıyla kısa zamanda önemli pazar payına ulaşan şirket, iç pazardaki başarısını şimdi de yurt dışına taşımaya hazırlanıyor.

ÜRETİMİN YÜZDE 60'I İHRACATA

Atasu Yönetim Kurulu üyesi Sinan Okumuş, Ortadoğu ülkelerinden yatırımcıların şirkete talip olduklarını, üretim kapasitesinin tamamına yakın miktarda pet şişe su ithalat talebi geldiğini belirterek, 'Mısır, Bahreyn ve Yemen'e ihracata başlayacağız. Abu Dhabi ve Kuveyt'le ilgili de görüşme sürüyor' dedi. Ortadoğu'daki talebin yüksek olduğunu anlatan Okumuş, 'Üretimimizin yüzde 60'ını ihracat için kullanacağız. Yıl sonunda ikinci üretim bandını devreye alacağız' dedi. Günlük üretim kapasitesi 1,5 milyon litre olan tesiste 7 farklı ambalajda ileri teknoloji ile su üretimi gerçekleştiriliyor.

Atasu Yönetim Kurulu üyesi Sinan Okumuş ve Atasu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Ok, Alman teknolojisine dayalı Türkiye'nin ilk ozonsuz su tesisini kurduklarını belirterek, teknolojinin suyun bakteri ile temas edebileceği 5 yerin tamamını kontrol altına aldığı için ozon kullanımına gerek kalmadığını belirttiler.

OZON KULLANMIYOR

Atasu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Ok, tesislerde kullanılan teknolojinin Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkat çekti. Suyun kaynağından el değmeden çıkarıldığını ve ileri teknoloji ile ozon dahil herhangi bir kimyevi madde kullanmadan ambalajlandığını anlatan Ok, 'Şirketimiz TSE'den 'helal sertifikası' alan ilk su markası oldu' dedi.

Su pazarı 4 milyar liraya dayandı

Türkiye'de ambalajlı su pazarı son beş yılda ortalama yüzde 5 büyüdü. Geçtiğimiz yıl 3,7 milyar liralık pazar büyüklüğüne ulaşan su sektörünün 2013'te 4 milyar liraya ulaşması bekleniyor. Satışların bu yıl sonunda 10,5 milyar litre olacağı öngörülüyor. 2012 TÜİK verilerine göre ihraç edilen ambalajlı su üretimi, 173 bin 469 tona ve 27 milyon 644 bin 100 dolar ciroya ulaştı. Bu yıl kişi başı ortalama tüketimin; 54 litre pet ve 84 litre damacana olmak üzere toplam 138 litre olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Dolumun yapıldığı üretim aşamasında bakteri oluşumunu önlemek için ameliyathane teknolojisi kullanılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber