Kamu-Sen, toplu sözleşme taleplerini DPB'ye sundu

Türkiye Kamu-Sen, toplu sözleşme taleplerini Devlet Personel Başkanlığına sundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2013 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu-Sen, toplu sözleşme taleplerini DPB'ye sundu

Türkiye Kamu-Sen, Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Necati Alsancak ve Türkiye Kamu-Sen Genel Mevzuat Sekreteri İsmail Karadavut aracılığıyla Devlet Personel Başkanlığına teslim etti.

Alsancak, Türkiye Kamu-Sen olarak 2014-2015 yıllarını kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşme süreciyle ilgili olarak çalışmalarını tamamladıklarını ve taleplerini Devlet Personel Başkanlığına teslim ettiklerini bildirdi.

Kamu görevlilerinin sorunlarının yalnızca mali ve sosyal haklarla sınırlandırılmasının önüne geçmek için toplu sözleşme görüşmelerinde de bulunup, mücadele edeceklerini belirten Alsancak, "Türkiye Kamu-Sen'in 2014 yılı için kamu görevlilerine uygulanacak zam ve tazminatlar konusundaki mali talebi, ikramiyeler ve ücret adaletinin sağlanması için talep ettiğimiz kısmi artışlar ve sosyal yardımlar hariç, en düşük dereceli memur maaşı için 325,73 lira, ortalama memur maaşı için 420,31 liradır" ifadesini kullandı.

Alsancak, kendilerine düşen görevi yerine getirerek, kamu görevlilerinin haklarını bütün imkanlarıyla korumaya ve geliştirmeye çalışacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber