Üniversiteli işçiler seslerini duyurmaya çalışıyor
Kamu kurumlarında 4857 sayılı İş Kanununa göre çalışan üniversite mezunu işçiler, memur kadrolarına atanmak için seslerini çalışıyor.
Üniversiteli İşçiler platformunun temsilcilerinden ve kendisi de aynı zamanda üniversite mezunu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde İETT'de sağlık personeli olarak çalışan Musa Kocakiren, Memur ve Sözleşmeli Memurlar gibi, Üniversite mezunu olmalarına ve onlar gibi fiilen kamu hizmetlerinin gerektirdiği, asli ve sürekli görevlerde çalışmalarına rağmen statülerinin farklı olduğunu ve eşit işe eşit haklar noktasından uzak olduklarını ifade etti.
Üniversite mezunu olmalarına rağmen, işçi statüsünde bulunmalarından dolayı çalıştıkları kurumların kendilerini istediği yerde ve pozisyonda çalıştırdığını belirten Musa Kocakiren, "İşçi statüsünde değerlendirilen biz üniversite mezunları yüksek lisans veya doktora yapmış olsak da statü gereği görevde yükselme gibi özlük haklarından faydalanamamaktayız. Memur kadrolarına geçiş yapabilmek için girişimlerini sürdüren Üniversite mezunu işçiler tayin, nakil, geçici görev gibi özlük haklarından faydalanamadıklarını, meslekleri konusundaki toplantılara, seminerlere, eğitimlere de katılamadıklarını, başka bir kuruma tayin ve atama durumu olmadığından aile bütünlüklerinin bozulduğunu, anne ve babalarından, eşlerinden ve çocuklarından ayrı yaşamak zorunda kaldıklarından yakınıyorlar. Çalıştığı kurumlara yıllarını vermiş birileri olarak bu ciddi mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Adaletin ve hakkın yerini bulması açısından kamuda değişik statüde çalışanların memur statüsüne geçirilmesi yönünde yapılan çalışmanın 'Kamu kurumlarında çalışan üniversite mezunu işçiler' şeklinde doğru anlaşılmasını arzu ediyoruz" dedi.
Musa Kocakiren, yapılacak yasal bir düzenleme ve statü değişikliğiyle memur kadrolarına geçebilmek için yurt genelindeki tüm üniversite mezunu işçilerle çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini sözlerine ekledi.