Uzmanından grip hastalarına tavsiye

Bolu Özel Fatma Hatun Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. Tekin Atak, grip salgınına yakalanan hastaların 24 saat içerisinde hastaneye başvurmaları gerektiğini, aksi takdirde basit görülen gribin daha büyük sıkıntılara yol açabileceğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2014 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzmanından grip hastalarına tavsiye

Türkiye'de birçok bölgede baş gösteren grip salgını, Bolu'da da vatandaşları rahatsız etmeye başladı. Hastaların hafife aldığı bir hastalık olarak gribin daha büyük sıkıntılar yaşatabileceğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. Tekin Atak, "Şu anda Bolu'da ve Türkiye'nin bir çok yerinde grip salgını mevcut. Soğuk havalar dolayısı ile bir arada yaşamak hasta olanlardan damlacık yolu ile dediğimiz öksürük, aksırık, hapşırma ile çıkan seklesyonlardan dolayı grip bulaşmaktadır" dedi.

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemine dikkat çeken Dr. Tekin Atak, "Kış hastalıkları içerisinde sayılan grip, en sık Ocak ve Şubat aylarında zirve yapmaktadır. Hastalığı kolay atlatmak için uygulanacak tedavi kadar, hastalanmamak için bağışıklık sistemimizi güçlü tutacak önlemler almak da önemlidir. İnsanlar bu konuda geçmişe kıyasla daha bilinçli davranmakta, hastalık belirtilerini göstermeden tedbirler almaktadırlar" diye konuştu.

Grip salgınından korunma yöntemlerini de açıklayan Atak, "Korunmak için mümkün oldukça hastalar ile aynı ortamda bulunmamak, hasta olanların maske takması bu durumlar ile iç içe olanların sık bir şekilde el yıkaması hijyene önem gösterilmesi gerekiyor. Eğer ki hastalığa yakalanırsak bol olarak meyve sebze, sıvı almak ve istirahat etmek gerekiyor. Önemli bir noktada hastalığa yakalandığımız ilk 24 saatte doktora gidersek, yapılan tedavi daha etkili olmaktadır. Mümkünse hasta kişilerin evlerinde istirahat etmeleri okula, işlerine gitmeyerek, yakın ve uzak çevrelerini korumaları gerekir. Öksürürken, hapşırırken mendil kullanmaları, ellerini sık sık sıcak su ve sabun ile yıkamaları ve maske kullanmaları önerilebilir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber