Soğuk geliyor diye menfezleri kapatmak ölümcül olabilir

Doğalgaz kullanımı için öncelikli şartlar arasında yer alan havalandırma menfezlerinin, soğuk geldiği gerekçesi ile içeriden ve dışarıdan kapatılmasının hayatı risk taşıdığı belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2014 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soğuk geliyor diye menfezleri kapatmak ölümcül olabilir

Kombi uzmanı Mehmet Çolak, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı hayati önem taşıyan doğalgaz menfezlerinin aboneler tarafından bez, koli bandı, streç film, gazete kağıdı, naylon gibi malzemelerle kapatıldığını belirtti. Üzücü olaylarla karşılaşmamak için doğalgaz menfezlerinin hiçbir zaman kapatılmaması gerektiğini söyleyen Çolak, "Doğalgaz menfezlerinin kapatılmasının soğuğun önlenmesi konusunda iyi bir önlem gibi görülebilir. Ancak bu durum, gaz kaçağı durumunda ise can kayıplarına, gaz birikmesi nedeniyle meydana gelebilecek bir çok olumsuzluğa neden olabilir. Menfezleri kapatmamaya özen gösterelim. Doğalgaz güvenli olarak evlere geliyor. Ancak onu güvenli kullanmakta bizim elimizde. Doğalgaz sızıntı durumunda içerideki oksijen miktarını azaltır ve tamamen bitirir. O nedenle kapalı ortama temiz hava girişinin hiçbir zaman kesilmemesi gerekir. O küçük gördüğünüz menfez meydana gelebilecek bir problemde sizin ve ailenizin can ve güvenliğini sağlayan unsurdur" dedi.

Menfezin kapatılması durumunda mekanda mutlaka bir karbonmonoksit dedektör alarm cihazının mutlaka bulunması gerektiğini vurgulayan Çolak, karbonmonoksit zehirlenmelerinin önlenmesi için talimatlara uyulmasının son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber