Samsun Belediyesi'ndeki yolsuzluk davasında 3 kişiye hapis

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde sahte belgelerle yolsuzluk yaptıkları öne sürülen 6 kişiden 3'ü, çeşitli hapis ve para cezalarına mahkum edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2014 17:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Samsun Belediyesi'ndeki yolsuzluk davasında 3 kişiye hapis

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde sahte belgelerle yolsuzluk yaptıkları öne sürülen 6 kişiden 3'ü, çeşitli hapis ve para cezalarına mahkum edildi.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 2012 yılının kasım ayında Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'nda sahte belge düzenleyerek yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla tutuklanan, belediyede sözleşmeli çalışan Mehmet T, belediyenin iş yaptığı firmaların sahipleri Mustafa G. ve Hüseyin H. ile olaylarla ilgileri bulunduğu öne sürülen tutuksuz sanıklar Ömer H, Ahmet Caner Y. ve Fahri F'nin yargılanmalarına devam edildi.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanıklardan Ömer H. ve Ahmet Caner Y. ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz olan sanıklardan Mehmet T, pişman olduğunu belirterek, "Mustafa ve Hüseyin'in yönlendirmesiyle gerçekleştirdiğim tüm filleri ve adı geçenlerle aramızdaki para transferini ayrıntılı olarak tüm yetkililere anlattım. Yaptıklarımdan dolayı pişmanım" dedi.

Diğer sanıklar da beraatlarını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Mehmet T'yi, "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçundan 5 yıl 10 ay, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan da 5 yıl 10 ay hapis, ayrıca 1 milyon 983 bin 320 lira adli para cezasına mahkum etti. Heyet ayrıca Mehmet T'yi 7 yıl süreyle memuriyetten men etti.

Heyet, Mustafa G. ile Hüseyin H'nin "azmettirmek suretiyle kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliğine iştirak" suçundan 5'er yıl, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan da 5'er yıl hapsine hükmetti. Ayrıca Mustafa G. 1 milyon 150 bin, Hüseyin H. de 825 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Tutuksuz sanıkların ise beraatına karar verildi.

Mahkeme heyeti daha sonra tutuklulukta geçirilen sürelerini göz önüne alarak tutuklu sanıkları tahliye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber