Başbakan Yardımcısı Şahin, kamu vakıflarının vatandaşlardan yardım isteyemeyeceklerini belirtti

Haber Giriş : 17 Şubat 2004 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Yardımcısı Şahin, kamu vakıflarının, vatandaşlardan yardım isteyemeyeceklerini belirterek, "Biri önünüze vakıf makbuzunu uzatırsa kesinlikle yardımda bulunmayın" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı'nın (HASVAK) ödül törenine katılan Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada kamu vakıflarına değindi.

Şahin, bazı vakıflara ayrıcalıklar tanındığını, son yıllarda, ?vatandaşlara vermek' için değil, ?almak' için vakıfların kurulduğunu, kamu imkanlarını kullanan vakıfların ehliyet ve tapu işlemleri gibi birçok alanda yardım topladığını anlattı. Bunun diğer vakıflar açısından eşitsizliğe neden olduğunu, bunu ortadan kaldırmak üzere yasal düzenlemeye gittiklerini anlatan Şahin, şunları söyledi: ?Herhangi bir kamu kuruluşuna gittiğinizde kamu hizmeti alırken biri önünüze bir vakfın makbuzunu uzatır, (buraya yardımda bulunmadan işleminiz olmaz) derse, kesinlikle herhangi bir yardımda bulunmayın. Derhal ilgililere durumu iletin. Zaten kimse de cesaret edemez. Vakıfların ne denli hizmet verdiğinin bilincindeyiz ama bunun istismarına asla izin vermeyiz.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber