Atanan öğretmenler çiçekle karşılandı

Milli Eğitim Müdürlüğünde kurulan danışmada görevlilerin yardımıyla işlemlerini yapan öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran ve şube müdürlerince çiçeklerle karşılandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2015 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atanan öğretmenler çiçekle karşılandı

Terör olayları nedeniyle özellikle kamu personelinin görev yapmak istemediği şehirlerin başında gelen Hakkari'ye atanan öğretmenler kente gelmeye başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde kurulan danışmada görevlilerin yardımıyla işlemlerini yapan öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve şube müdürleri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Öğretmenlere kentteki görevlerinin hayırlı olmasını dileyen Kurtaran, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde Hakkari'ye bin 176 öğretmenin atandığını söyledi.

Bu öğretmenlerden 488'inin il merkezine, 404'ünün Yüksekova ilçesine, 237'sinin Şemdinli ilçesine ve 47'sinin ise Çukurca ilçesine atandığı ifade eden Kurtaran, şöyle konuştu:

"Sizlerden iyi bir güç alarak yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlayacağız. Hakkari'nin eğitim ve öğretimi için inşallah beraber yoğun bir çalışma başlatacağız. Kentte son iki yıldır ciddi gelişmeler var. Özellikle TEOG sınavında başarı elde edildi. İnşallah bu yeni dinamik kadroyla başarımız daha da artarak devam edecek. Hakkari'den çok memnun kalacaksınız ve ayrılırken mutlaka üzülerek ayrılacaksınız. Aileleriniz hiç merak etmesin. Siz artık bize emanetsiniz, kardeşlerimiz ve meslektaşlarımızsınız. Bu konuda hiçbir endişeniz olmasın. Hepiniz tekrar hoş geldiniz. Göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun."

Öğretmenlerden Nadide Işık ise Ankara'dan Hakkari'ye geldiğini ve hem Hakkari'den hem de atandığı okuldan oldukça memnun kaldığını belirtti.

Öğretmen arkadaşlarına çağrıda da bulunan Işık, kendi tercihiyle Hakkari'ye geldiğini ifade ederek, "Öğretmen arkadaşlarımız da hiç çekinmeden, burayı tercih edip burada görev yapabilir" dedi.

Işık'ın babası Nagiz Işık da Hakkari'ye gelmeden önce kendilerinde biraz tedirginlik olduğunu belirterek, "Ancak buraya geldikten sonra hiçbir tedirginliğimiz kalmadı. Buradaki insanlar çok sıcakkanlı ve burayı çok sevdik. Sağ olsunlar İl Milli Eğitim Müdürü ve öğretmen arkadaşlarımız bizleri çok iyi karşıladı. Burada herkes çok iyi. Sanki kendi köyümüzde, memleketimizdeyiz gibi" diye konuştu.

Nuran Çuha da ilk başta Kastamonu'dan Hakkari'ye geleceği için biraz üzüldüğünü anlatarak şimdi Hakkari'de bulunduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

Çuha, "Hakkari'ye geldiğim için değil, aileme uzak kaldığım için üzülüyorum. Milli Eğitim Müdürü, öğretmenler ve buradaki herkes bizlere çok iyi davranıyor. Karşılaştığım herkes bize yardımcı olmaya çalıştı. Herkes çok sıcakkanlı ve herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah hepimiz için hayırlı bir yıl olur. Arkadaşlarıma da buradan sesleniyorum. Burayı rahatlıkla yazabilirler" ifadelerini kullandı.

- VAN'A ATANAN ÖĞRETMENLER GÜLLERLE KARŞILANDI

Van'ın Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yeni atanan 117 öğretmen, kente gelişlerinde güllerle karşılandı.

Van'ın Çatak ilçesine atanan 117 öğretmen, Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş ve beraberindeki okul müdürleri tarafından havaalanı ve otobüs terminalinde güllerle karşılandı. Kente ilk kez gelen öğretmenler, gördükleri ilgi karşısında mutlu olurken, bazı öğretmenler de duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Bölgede yaşanan olaylar nedeniyle Van'a gelmekte korktuğunu söyleyen 22 yaşındaki öğretmen Ayça Aktar, "Düzce'den annem ile birlikte geldik. Daha önce doğuya hiç gelmemiştim. Açıkçası bölgede yaşanan olaylar nedeniyle korku içerisindeyim. Ama otobüs terminalinde karşılaştığım ilgi beni çok duygulandırdı. Herkese çok teşekkür ediyorum. Gideceğim okulda da aynı güler yüzle karşılanacağıma eminim. Bir an önce öğrencilerimle karşılaşacağım anı bekliyorum" dedi.

Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş ise ataması yapılan öğretmenlerin son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle korku ve tedirginlik içinde kente geldiklerini belirterek, yeni atanan öğretmenlere yardımcı olmak amacıyla böyle bir uygulama yaptıklarını anlattı. Taş, "Havaalanı ve otobüs terminalinde oluşturduğumuz alanlarda Çatak'a tayin olan öğretmenleri burada tespit ederek ilçemize götürüyoruz. Önceden ayarlanmış evlere ve lojmanlara yerleştiriyoruz. Amacımız öğretmenlere kentimizin ve insanlarımızın güler yüzünü göstermektir" diye konuştu.

YENİ ATANAN ÖĞRETMENLERE ÜÇ DİLDE KARŞILAMA

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine değişik branşlarda atanan 350 öğretmen Türkçe, Kürtçe ve Arapça olmak üzere, üç dilde "Hoş Geldiniz" sloganıyla karşılandı.

Ceylanpınar ilçe merkezi ve köylerinde görev yapmak üzere 350 öğretmen atandı. Başvurular İlçe Milli Eğitim bahçesinde oluşturulan görevliler tarafından kabul edildi. Göreve yeni başlayacak öğretmenlere, çiçek ve çikolata dağıtılarak Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi okul aile birliği başkanlığı tarafından Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde "Hoş Geldiniz" sloganıyla karşılandılar. İlgiden memnun olan öğretmenler daha ilk günden Ceylanpınar ilçesini sevdiklerini ve görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerini ifade etti. Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının ülkemize, Ceylanpınar ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eden Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Kaça, "Yeni göreve başlayan öğretmen arkadaşlarımızın ilçemizde görev yapacak olmaları bizleri memnun etmiştir. Burada bulunmamızın sebebi göreve yeni başlayacak öğretmenleri ve ailelerini karşılamak ve onların sıkıntılarına ortak olmaktır. Amacımız yurdumuzda yaşanan tatsız olaylar nedeniyle öğretmenlerimizin ilçemize daha kolay uyum sağlaması için yardımcı olmaktır" dedi.

Ataması yapılan tüm öğretmenlere başarılar dilediğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç ise, "Göreve yeni başlayacak öğretmenler ilçemize hoş gelmişlerdir. Biz ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, öğretmenlerin daha huzurlu bir şekilde görev yapmaları için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Yapılan çalışmalar sonucunda öğretmenlerimizin yiyecek ve kalacak problemlerini çözdük. Öğretmenlerimize yeni görev yerlerinde şimdiden başarılar dilerim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber