'Siyasi rakibiz ama birbirimizin düşmanı değiliz'

Başbakan Davutoğlu "Herkesin ortak kader bilinciyle davranması gereken günlerdeyiz. Siyasi rakibiz ama birbirimizin düşmanı değiliz. Siyasi rakibiz ama ülkenin istikrarı, huzuru hepimize lazım. Öyle bir hava estiriliyor ki; (AK Parti zarar görsün, ülkede istikrarsızlık olsun, AK Parti'nin oyu düşsün de sonra ne olursa olsun)"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2015 23:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Siyasi rakibiz ama birbirimizin düşmanı değiliz'

Başbakan Davutoğlu: "Bazı çevreler, tam da teröristlerin istediği şekilde bir panik havası oluşması için özel çaba sarf ediyorlar. Fuat Avni denilen twit hesabı, benim Şanlıurfa ve Kayseri mitinglerinde terör saldırısı olacağı propagandası yaptı ve birtakım çevreler, bu iki şehirde 'aman terör olacak' diye korkutmaya çalıştı. Halk korkmadı hamdolsun."

"(AK Parti'nin İstanbul Mitingi) İstanbul'da bir partinin il başkanı, spekülatif tahrikkar bir haberle, burada saldırı olacağı gibi bir haber yayıyor. Hatta 'hastaneler boşaldı, terör saldırısı olacak, oraya taşınacak hastalar'. Meclis'te grubu bulunan bir partinin il başkanı. MHP'nin il başkanı. Teröre karşı mücadele ettiğini veya karşı olduğunu iddia eden bir partinin, tam da teröristlerin istediği bir ortamın oluşması için kara propaganda yapıyor."

"Herkesin ortak kader bilinciyle davranması gereken günlerdeyiz. Siyasi rakibiz ama birbirimizin düşmanı değiliz. Siyasi rakibiz ama ülkenin istikrarı, huzuru hepimize lazım. Öyle bir hava estiriliyor ki; (AK Parti zarar görsün, ülkede istikrarsızlık olsun, AK Parti'nin oyu düşsün de sonra ne olursa olsun)"

"Öyle bir tabloyla karşı karşıyayız ki; bazı siyasi partiler, terör çevreleri, paralel, ne derseniz deyin, Türkiye için ne istediklerini söylemiyorlar, ne istemediklerini söylüyorlar. O da AK Parti... Onları bir araya getiren husus, pozitif bir mutabakatla Türkiye'yi birlikte 'şöyle bir vizyona taşıyalım' diye bir husus değil, negatif bir misyonla AK Parti'den kurtulmak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber