Evlendirme memurundan rüşvet istemişler vermeyince...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2006 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'da evli bir şahsa ikinci nikahı kıydığı gerekçesiyle başka bir göreve verildiği iddia edilen belediye evlendirme memuru Nuri Turgut, kendisini şikayet eden bayanın aracılar vasıtasıyla kendisinden iş ve rüşvet istediğini ileri sürdü.

Olayın 2005 Mart ayında vuku bulduğunu söyleyen evlendirme memuru Nuri Turgut, hatanın bir memurun dalgınlığından kaynaklandığını savundu. Uzman Çavuş H.Ç. ve S.A.'nın 21 Mart 2005 tarihinde evlenmek için kendilerine başvurduğunu ve işlemlerinin yapıldığını ifade eden Turgut, "Arkadaşımın yaptığı işlemleri kontrol ederken, uzman çavuşun evli olduğunu fark ettim ve hemen işlemleri iptal ettim. Durumu hem uzman çavuşa hem de bayana bildirdik. Fiilen yapılan bir evlilik yok. 18 ay önce yapılan işlem nedeniyle bayan, benden aracılar vasıtasıyla anlaşma yoluna gitmeyi teklif etti. Benden iş ve rüşvet istediler. Yapmayınca bu hatamızı ortaya çıkardılar. Rüşvet verseydim bu olayı kapatacaklardı" diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı avukat Tahir İmret ise, 26 Eylül 2006 tarihinde avukat Sedat Gönenç imzasıyla gelen yazıyla olaydan haberdar olduklarını söyledi. Bayanın idari yola başvurduğunu belirten İmret, başvuru şekline göre idarenin 60 gün içinde kendisine olumlu veya olumsuz bir cevap vermek zorunluluğu olduğunu, karşı tarafın verilecek cevaba karşı idare mahkemesine dava açabileceğini kaydetti. Her kurumda personellerden idarenin sorumlu tutulduğunu ifade eden İmret, ceza almaları durumunda ödenecek tazminatın evlendirme memurundan rücü yoluyla alınabileceğini söyleyerek, "Hukuk devletinde kamu çalışanlarının iş ve işlemlerinden idareler sorumludur. Bu hukukun gelen ilkelerindendir. Kamu personelinin yaptığı iş ve işlemlerden idareler sorumludur. Yasalar rücü imkanı tanımış. Bir idarenin bütün personellerinin iş ve işlemlerini aynı anda takip ve kontrol edebilmesi hayatın akışına aykırıdır. Evraklar, nüfusa götürülmeden, tescil edilmeden fark edilmiş. Hemen ilgili kişilere başvurulmuş. Hukuki anlamda bir evlenme ortaya çıkmamış" dedi.

Batman'da görev yapan Uzman Çavuş H.Ç. (35), evli olmasına rağmen S.A. (22) ile evlenmek için Batman Belediyesi'ne başvurmuş ve çift evlenmişti. S.A., 1.5 yıl sonra belediyeye mağduriyetinin giderilmesi için müracaat etmişti. S.A.'nın belediyenin vereceği cevaba göre idari mahkemeye dava açabileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber