Sur gazisi yeniden görev bekliyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Mermer Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda yaralanan jandarma er Aziz Kaya, görev verilmesi halinde yeniden bölgeye gitmek istiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2016 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sur gazisi yeniden görev bekliyor

Rauf Maltaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Mermer Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda yaralanan jandarma er Aziz Kaya, görev verilmesi halinde yeniden bölgeye gidebileceğini belirterek, "Gönlümden gitmek tekrar geçiyor. Yaralandık diye her şey bitmiş değil. Allah'a çok şükür yaralandık ama iyiyiz. Görev verilirse yine yaparız. Silahsa silah, ölümse ölüm vatan yolunda canımızı feda etmeye her gün, her saat, her dakika hazırız." dedi.

Terhisine 35 gün kalan PKK'nın saldırısı sonucu yaralanan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 gün önce karakola düzenlenen saldırıda 3 komutanının şehit olduğu 23 silah arkadaşının ise yaralandığını belirtti.

Saldırıda başından aldığı darbeyle yaralandığını ve hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildiğini aktaran Kaya, gece saatlerinde gerçekleşen saldırıda önce şiddetli patlama sesi duyduklarını, ardından bulundukları koğuşun çatısının üzerilerine çöktüğünü söyledi.

Kaya, saldırı anını şöyle anlattı:

"Arkadaşlarla koğuşta otururken bir ses duyduk. O an uzanmış tam annemi arayacaktım, sesi duyunca ayağa kalktığımda şiddetli patlamayla binanın üzerimize çöktüğünü gördüm. Bombanın patlamasının ardından yerde kanlar içerisinde yaralıydık. O anda odada 10 kişiydik, içeride kaldık. Karanlıktı. Çok ağır bir yaralımız vardı içeride. Arkadaşımın durumu kötü diye onu önce dışarıya çıkarmaya çalıştık. Sonra komutanlarımız yardımımıza geldi dışarı çıktığımızda şiddetli bir çatışma başladı. O esnada komutanımız bizi tekrar içeri aldı. Ciddi bir çatışma olduğunu söyledi. PKK ateş açmış, bizimkiler karşılık vermiş. Çok sevdiğimiz 3 komutanımızı kaybettik orada." diye konuştu.

"Tek derdimiz vatan"

Güvenlik güçlerinin terörle mücadelede büyük fedakarlıklar gösterdiğini belirten Kaya, vatan için elinden geleni yaptığını ve yapmaya devam edeceğini söyledi.

Kaya, şöyle devam etti:

"Bizim tek derdimiz vatan, bayrak, İstiklal Marşı, Çanakkale'de şehit olan dedelerimizin bize kalan emaneti. Buna hepimiz sahip çıkacağız. Bu vatanı biz kurtaracağız. Vatan hepimizin namusudur, hepimiz elimizden geleni yapacağız. Gönlümden gitmek tekrar geçiyor. Yaralandık diye her şey bitmiş değil. Allah'a çok şükür yaralandık. İyiyiz, görev verilirse yine yaparız. Silahsa silah, ölümse ölüm. Vatan yolunda canımızı feda etmeye her gün, her saat, her dakika hazırız. Biz Türk ordusuyuz, Allah bizimle beraber. Allah zaten kuluna şehitlik mertebesi vermişse şehit oluruz. Şehit de gazi de oluruz. Yine de yılmayız, pes etmeyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber