Tahsilat servisinde rüşvetle borç silme

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin inceleme yapılmasını istediği Belediye Hesap İşleri Müdürlüğü'nün su faturalarının tahsilatı ve tahakkuklarının incelenmesi için başlatılan soruşturma tamamlandı.

İki vergi uzmanı ve bir emniyet yetkilisinin hazırladığı raporda 10 farklı usulsüzlük tespit edilirken, Edirne Valiliği'nin 2 belediye başkan yardımcısı toplam 29 kişi hakkında Edirne Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne Valiliği'nden, Belediye Hesap İşleri Müdürlüğü'nün su faturalarının tahsilatı ve tahakkuklarının incelenmesi için muhakkik istemesi üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı. İki vergi uzmanı ve bir emniyet yetkilisinin yaklaşık bir aydır üzerine çalıştığı inceleme sonunda raporunu hazırladı. Muhakkikler hazırladıkları inceleme raporunda, su tahsilatı yapan görevlilerin rüşvet karşılığında vatandaşların borçlarını sildikleri, su borçlarına ait faizleri almadıkları ya da üzerinde oynama yaptıkları, bazı kişilerden su tahsilatı yapılmadığı, geçmiş yıllara ait borçları belli miktarlar karşılığı sildikleri, sayaç okumalarda usulsüzlük yapıldığı iddiaları yer aldı. Ayrıca, raporda bu tespitlerin yanı sıra 10 farklı usulsüzlük belirlendiği bilgisine yer verildi. Muhakkikler tarafından hazırlanan inceleme raporunun Edirne Valiliği'ne bildirilmesinden sonra Valilik Edirne Belediye Başkanlığı Hesap İşleri Müdürlüğü'nde görevli 27 kişi ve 2 belediye başkan yardımcısı hakkında 'görevi kötüye kullanmak' iddiasıyla ve diğer usulsüzlükler nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi aldığı duyumlar ve gelen şikayetler üzerine Edirne Valisi Nusret Miroğlu'ndan muhakkik tayin edilmesini istediğini belirtti. Sedefçi, "Su tahsilatlarında bazı yasal olmayan yapıldığı duyumlarını almıştım ve bununu üzerine Edirne Valiliğine başvurarak muhakkik tayin edilmesi talep ettim. Şüphelerim ve rahatsızlığım vardı. Böyle bir olay beni rahatsız ve Vali beyin tayin ettiği heyet tarafından inceleme yapıldı ve geçen hafta sonu itibariyle İl İdare Kurulunun kararıyla 29 arkadaşımız hakkında soruşturma izni verildi. Bu arkadaşlarımız şu anda yargıya intikal etmiş oluyor. Yargıya karşı saygımız sonsuzdur. Bende kurumumun zarar etmemesi için uğraşıyorum. Burada Edirne halkının 1 lirasına dahi zarar veren varsa hesabını adalet karşısında verecek. Burada arkadaşlarımızı asla suçlamak istemiyorum, yanlışlık yapılmış olabilir, inşallah öyledir ve arkadaşlarımız beraat ederler. Yapılan araştırmada, faiz silme var, tahsilatta eksiklikler var, kayıtlardaki tahakkukların aynısının tahsil edilmemesi var, keyfi indirimleri gibi iddialar var. Bizim arkadaşlarımız şu anda masumdur. Bu iş Yargıtay'a kadar ve Yargıtay kararını verdikten sonra suçlu veya suçsuz diyebiliriz. Benim hakkımda bir soruşturma izni yok. Zaten ihbarda bulunan araştırma yapılmasını isteyen benim. İki yardımcım ve 27 personel hakkında soruşturma izni verildi" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber