Eğitim Sen eylem kararı aldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın şubat ayında yayınladığı ek derslerle ilgili genelgenin, öğretmenleri mağdur ettiği gerekçesiyle yaptığı eylemlerin ardından yeni eylem kararları aldı. Sendika 19-25 Nisan'da tüm okullarda kokart takma, sevk alarak iş bırakma, oturma eylemi, MEB önünde ve yurt çapındaki kent merkezlerinde toplu basın açıklamaları yapacak.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, yazılı açıklamasında, ek derslerle ilgili genelgenin mazeret izni ve hastaneye sevk alan ya da raporlu olduğu için okula gidemeyen öğretmenlerin dahi o günkü ders saati ile ona karşılık gelen hazırlık ücretlerinin kesildiği belirtti. Bu durumun öğretmenleri mağdur ettiğini kaydeden Dinçer, ay başından bu yana genelgeye karşı toplanan imzaları Bakanlığa verdiklerini ve yurt çapındaki sendika şubelerinin düzenlediği eylemlerle durumun protesto edildiğini ifade etti. ?Ek derslerle ilgili mağduriyet ortadan kalkana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz? diyen Dinçer, sendikanın konuyla ilgili yeni eylem kararlarını şöyle açıkladı:

?-19-20 Nisan tarihlerinde ?Ek Ders Ücretime Dokunma' içerikli kokartlar tüm işyerlerinde takılacak.

-21 Nisan Cumartesi günü tüm illerde, bir saat sürecek oturma eylemi ve kitlesel basın açıklamaları gerçekleştirilecek. Ankara'daki eylem, MEB önünde saat 13.00'te yapılacak.

-25 Nisan Çarşamba günü ?sevk alarak- hizmet üretmeyip tüm illerde alanlara çıkılacak, yürüyüş ve basın açıklamaları gerçekleştirilecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber