14 Nisan mitingine karşı sivil atak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 06:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralarında KESK'in de bulunduğu çeşitli sendikalar, siyasi partiler, çiftçi örgütleri, ticaret ve sanayi odalarının temsilcileri Türkiye Sivil Toplum Platformu'nun bildirisinin altına imza koydu: Cumhurbaşkanlığı seçiminde milletin iradesine ve TBMM kararına saygı istiyoruz

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin 14 Nisan'da Ankara'da düzenleyeceği mitinge çok sayıda sivil toplum kuruluşu karşı atakla vecap verecek. ?Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletin iradesine ve TBMM'nin kararına saygı istiyoruz" diyen yüzlerce sivil toplum kuruluşu, Ankara'daki Türkiye Sivil Toplum Platformu'na mesaj yağdırdı. Platform; sendikalardan işçi, işveren ve çiftçi örgütlerine kadar çok sayıda sivil toplum kuruluşundan gelen mesajları büyük bir organizasyonla kamuoyuna açıklayacak.

TEZİÇ ATEŞLEDİ

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin miting düzenleme kararının ardından YÖK Başkanı Prof. Erdoğan Teziç'in cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik, "367 milletvekili şart" açıklaması üzerine harekete geçen Türkiye Sivil Toplum Platformu, Türkiye genelindeki tüm il, ilçe ve beldelerdeki sivil toplum kuruluşlarına, ticaret ve sanayi odalarına, esnaf ve çiftçi örgütlerine; "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletin iradesine ve TBMM'nin kararına saygı istiyoruz" yazılı bir mesaj gönderdi. Platform sivil örgütlerden, bu mesajı onaylamaları halinde altına imzalarını atarak kendilerine fakslamalarını istedi.

MESAJ YAĞDI

Bu çağrı, ülke genelindeki birçok sivil toplum kuruluşunu harekete geçirdi. Birkaç gün önce kurulduklarını belirten platformun yetkilileri, kısa sürede dönen mesajlardan etkilendiklerini belirtirlerken, "Faksımıza hiç durmadan aralıksız mesaj yağıyor. Mesajlar, Anadolu'nun gerçek sesini yansıtıyor. Sadece bizim gönderdiğimiz mesajla yetinmeyip kendi mesajlarını yazanlar da var. Örneğin bir tanesinde, 'Ne zaman ki başa bir milletin değerlerine değer veren değerli şahsiyetler getirilirse o zaman hem devlet hem millet kendi değerini bulur' mesajı var. İşadamı örgütleri üniversitelere, 'Biz istihdam sağlayalım, siz eğitim verin. Herkes işine baksın' mesajı gönderiyor" dediler.

Hangi kuruluşlar var? Platform yetkilileri, gelen mesajları önümüzdeki birkaç gün içerisinde büyük bir toplantıyla kamuoyuna açıklayacaklarını, bu toplantıda bazı sivil toplum kuruluşlarının genel başkanlarının da yer alacağını belirtirlerken, şu ana kadar kimlerden mesaj dönüşü olduğu konusunda isim vermeden şunları söylediler: "Hemen hemen tüm il ve ilçelerimizdeki ticaret ve sanayi odalarından, borsalardan, esnaf örgütleri ve esnaf kooperatiflerinden, Memur-Sen, Türk-İş, Hak-İş, hatta KESK'in ilçe teşkilatlarından, siyasi partilerin il başkanlıklarından, sulama birliklerinden, kısacası Anadolu'nun her yerinden mesaj geldi. Bu mesajları toplantıya kamyonlarla ancak getirebileceğiz."..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber