ÖSS birincisi 2 yıldır Osmaniye'den çıkıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 12 Temmuz 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarının açıklanmasının ardından Osmaniye'nin geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye birincisi çıkarması şehri sevince boğdu.

Osmaniye TOBB Fen Lisesi Öğrencisi Mahmut Muhsin Yılmaz tüm sorulara doğru yanıt vererek Sözel 1 EA 1 ve Sayısal 1 birincisi olma başarısını gösterdi. Geçtiğimiz yılda Sözel puanda Osmaniye Anadolu Lisesi öğrencisi Bilal Ertoğrul Türkiye birincisi olmuştu.

Türkiye'nin işsizlik sıralamasında en önde gelen illerinden birisi olan Osmaniye'de ÖSS'de üst üste iki yıl Türkiye birincisi çıkması ilde eğitime yapılan yatırımların meyvelerinin toplanması olarak değerlendiriliyor.

İki yıldır ÖSS'de Türkiye şampiyonu çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek özellikle son 5 yıldır ilde eğitime ciddi yatırımlar yapıldığını belirterek derslik başına düşen öğrenci sayısının 30'lara çekildiğini kaydetti.

Böyle bir başarıyı beklediklerini kaydeden Mahmut Muhsin Yılmaz ile Şubat ayından bu yana özel olarak ilgilenildiğini belirten Vali Kemelek "Bu başarı hepimizin başarısı. Emeği geçenleri, öğrencimizi ve onu yetiştiren ailesini tebrik ediyorum. Geçtiğimiz yılda Türkiye birincisi çıkarmıştık. Bu yılda çıkarmak bizlere doping oldu. Gelecek yıllarda da benzer başarıları elde edeceğimizi umuyorum" dedi.

Bu arada Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ayan daha önce yaptıkları görüşmelerde böyle bir başarıyı beklediklerini belirterek genel iller sıralamasında da sözel alanında Türkiye 5'incisi olduklarını ifade etti.

Üst üste yakaladıkları Türkiye şampiyonluklarının tesadüf olamayacağını aktaran Ayan "Bizim için genel sıralama daha önemli. Ancak bunu Türkiye şampiyonluğu ile süslemek çok güzel bir duygu. Yıl içerisinde yaptığımız Seviye Tespit Sınavları ile öğrencilerimizi sınav ortamına hazırladık. Başarılı öğrencilerle özel olarak ilgilendik. Dershane açığımızı kapattık. Veliler öğrenciler okul yönetimleri ve öğretmenler arasında güzel diyaloglar kurduk. Öğrenci öğretmenine güvendi. Bu da bize başarıyı getirdi" diye konuştu.

Bundan 5 yıl öncesine kadar Osmaniye'den ÖSS'de Türkiye derecesi elde etmenin hayal olduğunu ancak elde edilen başarılarla öğrencilerin kendilerine güvenmeye başladığını aktaran Ayan "Geçtiğimiz yıl da öğrencimiz Bilal Ertoğrul Türkiye birincisi olmuştu. Ondan önceki yıl ise Çağrı Sarıgöz Türkiye 2'incisi olarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Gelecek yıl da Türkiye şampiyonu çıkararak 3'te 3 yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu yıl OKS'de de genel sıralamada 10 basamak ilerleyerek 24'üncü olduklarını hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ayan eğitime yaptıkları yatırımların meyvelerini toplamanın sevincini yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber