18/07/2007 nin Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-CUMHURBAŞKANI SEZER'İN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, sırasıyla İsrail Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi, KKTC Ankara Büyükelçisi Tamer Gazioğlu, Divriği Kültür Vakfı Başkanı Arif Ali Atay, Tokat Turhal Ulutepe Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Çelik ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nu kabul edecek. (Saat:14.30/14.45/15.05/15.15/15.25)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN GAZİANTEP VE KAHRAMANMARAŞ'TA

-Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta düzenlenen mitinglerde konuşma yapacak. (Saat:16.00/18.00)

-CHP GENEL BAŞKANI BAYKAL GİRESUN VE ANTALYA'DA

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Giresun ve Antalya'daki mitinglere katılacak.

-DP LİDERİ AĞAR BALIKESİR'DE

-DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Balıkesir mitinginde seçmenlere seslenecek. (Saat:17.15)

-MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ SİVAS'TA

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sivas'ta partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşacak.

-EĞİTİM-SEN'DEN OKS İLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, 2007 OKS sınavı hesaplamasında ortaya çıkan sorunlarla ilgili sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenliyor. (Saat:12.00)

-BAKAN AKDAĞ, 8 MİLYON 311 BİN YTL'LİK KAMU ZARARI İDDİALARINA SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Bakanlık Müfettişleri Metin Akman, Çağrı Özyiğit, Müsteşar Yardımcısı Ulvi Saran, Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Bekir Keskinkılıç hakkında, Neorecormon isimli ilaçta 8 milyon 311 bin kamu zararını örtbas ettikleri ve zararı tartışmalı hale getirdikleri gerekçesiyle istediği "soruşturma izni"ni vermedi.

-GENÇ PARTİ'DEN ALEVİLERE 5 MADDELİK TAAHHÜT

-Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ın 22 Temmuz seçimlerinde destek verecekleri partiler arasında saydığı Genç Parti, Alevilere 5 maddelik taahhütte bulundu. Taahhütler arasında ise alevilerin Diyanet'te temsil edilmesi ve bütçesinden pay alması ile Cemevleri'nin ibadethane olarak kabul edilmesi de bulunuyor.

-FT: ?1 YTL'LİK MAZOT? EN UÇUK SEÇİM VAADİ

-Financial Times gazetesi, Türkiye'deki seçim sürecini ve olası sonuçlarını okuyucuları için soru yanıt şeklinde değerlendirdi. Gazete, "1 YTL'lik mazot"u, seçimin en "en göze batan, müsrif ve sorumsuz" vaadi olarak ilan etti.

-SONGÖR: TTNET GEREKÇELİ KARARINI HEMEN YAZACAĞIZ, KAMPANYA DURMAZSA GÜNLÜK 1600 YTL CEZA KESERİZ

-Rekabet Kurulu Başkan Vekili Tuncay Songör, Türk Telekom iştiraki TTNet'in internet kampanyalarının durdurulması için alınan tedbire ilişkin gerekçeli kararın yazımının bu hafta tamamlanacağını bildirdi.

-TTNet'in, durdurmanın başlayacağı tarihe kadar olan olan kampanya kapsamında uyguladığı indirimi geri almasının sözkonusu olmadığını belirten Songör, "Tüketiciler bu karar nedeniyle belki daha fazla fatura ödeyecek. Ama sektörde rekabetin sağlanması ile uzun vadede kazanacak" dedi.

-TGSD: "ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ YERLİ MARKALARIN ÖNÜNÜ KESİYOR"

-Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kumbaracı, alışveriş merkezlerinin yerli markaların önünü kestiğini belirterek, "Hem marka ve moda ihraç edin diyorlar hem de yerli markaları alışveriş merkezlerine kabul etmiyorlar. İçeride önü kesilen yerli marka nasıl dünyaya açılsın" dedi.

-SAĞLIK BAKANLIĞI OKULLARA HEMŞİRE ATAYACAK

-Okullarda artık ?okul hemşiresi? görev yapacak. Okul hemşireleri okullarda sağlık hizmetleriyle ilgilenecek, sağlık riskleriyle ilgili takip ve planlamaları yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber