Erdoğan, istifasını sundu, görevi sürdürecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2007 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüştü. Erdoğan, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunurken, Sezer'e Anayasa îcâbı hükûmetin istifâsını sunduğunu, yenisi seçilinceye kadar kendilerinin hükûmete devam edeceklerini söyledi.


ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPIYOR...

17.18

Soru: Muhalefetten arayan oldu mu?

Sayın Baykal'ı ve Sayın Ağar'ı aradım. Sayın Bahçeli'yi aradım dönmediler. Belki ben Cumhurbaşkanının yanında iken aramıştır.

Soru: Baykal ile ne konuştunuz?

Kendilerini ziyaret edeceğimi söyledim. O da memnuniyetini dile getirdi.

Soru: Cumhurbaşkanı kutladı mı?

Evet kutladılar. Biz de kendilerine teşekkürlerimizi sunduk?

17.15

Soru: Cumhurbaşkanlığı seçimi partinizin aldığı oyları nasıl etkiledi. Gül'ün adaylığıyla ilgili değerlendirme yaptınız mı?

Kesin neticeler önümüze geliyor. Mazbatalarla arkadaşlarımız geldikten sonra değerlendirme yapacağız. Önceliğimiz Başkanlık Divanı'nın oluşması. Daha sonra müzakerelerimizi yapacağız ona göre adım atacağız. Ancak şunu söylemeliyim ki Abdullah Gül beyin düşünceleri önemlidir. Yeni bir gerilime fırsat vermeden bu işi çözeriz diye düşünüyoruz.

Soru: Yeni Meclis başkanı için bir karara vardınız mı?

Bunu konuşacağız.

17.10

Az önce teamüllere uygun olarak Bakanlar Kurulu'nun istifasını Cumhurbaşkanına sunduk. Yeni hükümet oluşana kadar hizmetlerimiz için teşekkür ettiler ve yeni hükümet kuruluna kadar görev devam etmemizi istediler. Biz de devam edeceğiz.

İstikrar ortamını aynı şekilde devam ettirmek için hazırlıklarımızı yaptık yapıyoruz. Önümüzde TBMM'nin Başkanlık divanı çalışmaları olacak ve yeni milletvekili mazbatalarını alacaklar. Bundan sonraki süreçte de parlamentomuzun oluşmasında da huzur ve barış içinde ülkemize Türk demokrasisine katkı sağlayacak adımları atacağımızı düşünüyorum. Türk demokratik hayatına hayırlı olmasını diliyorum

60. Hükümet yeni bir sıçramayı milletimize yaşatacaktır. Milletimizin yüksek iradesi doğrultusunda devam edeceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber