Adalet Bakanlığı teşkilatına ilk defa atanacak memurların alımında, yeniden mülakat sistemi getiriliyor

Haber Giriş : 16 Mayıs 2003 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet Bakanlığı teşkilatına ilk defa atanacak memurların alımında mülakat sistemi getiriliyor

Adalet teşkilatında yazı işleri müdürleri, yazı işleri müdür yardımcıları, zabıt katipleri, yardımcı hizmetler sınıfı memurları ile diğer müdür ve memurların ilk defa atanmalarında merkezi sınav sisteminin yanına sözlü sınav ve mülakat sistemini ekleyen yasa tasarısı TBMM'ye sunuldu.

Ecevit hükümetleri döneminde haksızlık ve suistimallere neden olduğu gerekçesiyle Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sorumluluğuna verilen memur alımlarında eski sistem getiriliyor.

AKP Hükümetinin Meclis'e gönderdiği tasarıyla yardımcı adalet personelinin ilk defa atanmalarında 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'na göre yapılan merkezi sınavda başarılı olanlar arasında seçim yapılması sistemi sürdürülecek.

Bu personel daha sonra Adalet Bakanlığı'nca çıkartılacak yönetmelik hükümlerine göre, adalet komisyonları tarafından sözlü sınav ve mülakata tabi tutulacak. Bu sözlü sınavlarda başarılı olanların atama işlemleri, adalet komisyonlarının teklifi ve Adalet Bakanlığı'nın onayı ile tamamlanacak.

Tek maddelik yasa tasarısının gerekçesinde, "Adalette yardımcı personel temininde güçlük çekilmekte, gecikmeler yaşanmaktadır. Bunun sonucu olarak da adalet hizmetleri aksamakta veya yardımcı adalet personelinde olması gereken vasıf ve yetenekleri taşımayan personelin atanmaları sonucu doğabilmektedir" denildi.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber